Zesdejaars van het VTI in Menen helpen politie tijdens controleactie van voertuigen
Volledig scherm
Zesdejaars van het VTI in Menen helpen politie tijdens controleactie van voertuigen © rv

Zesdejaars VTI Menen zijn dagje rechterhand van de politie

MenenWat doe je als je als leerkracht autotechnieken je leerlingen praktijkles wil bijbrengen? Thijs Knockaert van het VTI liet de zesdejaars mee helpen met de politie tijdens een controle op de verlichting van auto’s. “Tijdens de zomer kwam ik op het idee, en de politie was meteen enthousiast.”

 1. Na twee jaar weer doop in Kulak: “Lekker vuil worden, zonder integriteit van studenten aan te tasten”
  Kortrijk/Waregem

  Na twee jaar weer doop in Kulak: “Lekker vuil worden, zonder integri­teit van studenten aan te tasten”

  Voor het eerst in bijna twee jaar een normaal academiejaar in hogescholen en universiteiten, dus hernemen ook de studentendopen. We trokken woensdagnamiddag naar universiteit Kulak in Kortrijk. “We kregen een weerbots omdat we door corona een generatie oversloegen, maar nu zijn we terug met 150 ingeschreven feuten, wat echt veel is”, zegt preses Pieter-Jan Geeraerts.
 2. “In Ieper hoeft niemand buiten te slapen”: volgens schepen van Welzijn zijn er voldoende opvangmogelijkheden voor daklozen
  Ieper

  “In Ieper hoeft niemand buiten te slapen”: volgens schepen van Welzijn zijn er voldoende opvangmoge­lijk­he­den voor daklozen

  De partij Groen dringt aan om in Ieper extra tijdelijke opvangmogelijkheden te voorzien in de koude periode die er staat aan te komen. De partij wil ook dat daklozen altijd een dak boven hun hoofd moeten kunnen krijgen in de stad. Volgens schepen van Welzijn Eva Ryde (N-VA) is dat wel degelijk het geval. “Er zijn verschillende opties en in het verleden is altijd één voorhanden geweest. We kunnen echter niemand verplichten binnen te slapen.”
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.