De kleuter toeterde en trok zo de aandacht van de agent.
Volledig scherm
De kleuter toeterde en trok zo de aandacht van de agent. © © Joe Bator/CORBIS

Wijkagent ‘redt’ kleuter die even alleen in auto zit en veroorzaakt paniek, vader stuurt boze mail naar burgemeester

RekkemDe wijkagent van Rekkem (Menen) heeft een 42-jarige inwoner voor de rechtbank gedaagd wegens lasterlijke aangifte. De man stuurde een boze mail naar de burgemeester, nadat de agent zijn kind uit een auto haalde uit bezorgdheid. Het kind zat er te wachten op zijn mama.

 1. Winkelcentrum K verwelkomt FC De Kampioenen, #LikeMe, Kinepolis, Bruynooghe Koffie...
  Kortrijk

  Winkelcen­trum K verwelkomt FC De Kampioenen, #LikeMe, Kinepolis, Bruynooghe Koffie...

  Het winkelcentrum K in Kortrijk op sterven na dood door de moordende coronacrisis? Over het lijk van K-shoppingmanager Dominique Desmeytere, die nu met de heropening van de niet-essentiële winkels in K een reeks nieuwe handelszaken voorstelt. Blikvangers zijn onder meer een ‘merchandisingstore’ van VRT op de eerste verdieping, waar je vanaf komend weekend leuke gadgets van onder meer de komische televisieserie FC De Kampioenen en jeugdserie #LikeMe op de kop kan tikken. Ook Kinepolis komt naar K afgezakt, met een pop-upwinkel op het gelijkvloers, waar je bijvoorbeeld cadeaubonnen kan kopen.
 2. Trajectcontrole op Doornikserijksweg in Bellegem werkt na twee jaar eindelijk en levert al meteen 100 pv’s op, Rekkemsestraat in Marke volgt in januari 2021
  Bellegem/Kooigem

  Trajectcon­tro­le op Doornikse­rijks­weg in Bellegem werkt na twee jaar eindelijk en levert al meteen 100 pv’s op, Rekkemse­straat in Marke volgt in januari 2021

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Een trajectcontrole van 3,2 kilometer op de Doornikserijksweg (N50) tussen Bellegem en Kooigem is na goed twee jaar alsnog operationeel. Meteen met resultaat trouwens, want sinds de activering op zondag 29 november werd de kaap van honderd uitgeschreven pv’s voor te snel rijden al gerond. Dat meldt federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), die de forcing voerde. De stad voorziet er nu nog tijdelijke verkeersborden, met een extra waarschuwing voor de trajectcontrole. Er wordt trouwens ook een trajectcontrole in de Rekkemsestraat in Marke geactiveerd. Dat zal wellicht in januari zijn.
 1. China is gestart met boringen in de maan
  Play

  China is gestart met boringen in de maan

 2. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken