De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © LSI

Werfdieven van rusthuis riskeren tot 10 maanden cel

Twee mannen van 33 en 30 uit Moeskroen en Binche riskeren elk 10 maanden cel en een werkstraf van 70 uur voor het plegen van een werfdiefstal op 23 november vorig jaar in Lauwe. Beide mannen waren toen om 1.50 uur afgezakt naar de werf van een rusthuis in aanbouw. In hun bestelwagen vond de politie allerlei gestolen werkmateriaal.

  1. Isabelle (42) sterft aan hartfalen in eigen frituur, maar echtgenoot zet zaak verder: “‘Kijk moeke, de frituur blijft goed draaien’, wil ik kunnen zeggen”
    PREMIUM
    Bellegem/Wielsbeke/Deerlijk

    Isabelle (42) sterft aan hartfalen in eigen frituur, maar echtgenoot zet zaak verder: “‘Kijk moeke, de frituur blijft goed draaien’, wil ik kunnen zeggen”

    Isabelle Debouver (42) wilde al van kleins af haar eigen frituur. Die droom kwam begin juli dit jaar eindelijk uit, om nog geen vier maanden later in een nachtmerrie te eindigen. De geliefde vrouw stierf aan een hartfalen in haar zaak. Dat betekent niet het einde van Ter Katte in Bellegem bij Kortrijk. “Isabelle werd als het ware in een frietkot geboren. Haar ogen blonken zo, toen ze de kans kreeg om Ter Katte over te nemen. We zetten haar droom verder”, zegt haar man Marino Christiaens (48).