Maxime Winne (37) uit Wervicq-Sud verschanst zich al een week in een torenkraan op een werf in het Noord-Franse Halluin, op luttele meters van de grens met Menen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maxime Winne (37) uit Wervicq-Sud verschanst zich al een week in een torenkraan op een werf in het Noord-Franse Halluin, op luttele meters van de grens met Menen. © Hans Verbeke

Wanhopige vader verschanst zich al week in torenkraan: “Ik wil mijn dochters zien, pas dan kom ik naar beneden”

Menen/HalluinOmdat hij al vier jaar geen contact meer mag hebben met zijn twee dochtertjes, is een wanhopige Fransman een week geleden in een torenkraan in Halluin gekropen, op de grens met België. “Ik blijf hier zitten tot er een oplossing is”, wil Maxime Winne uit Wervicq-Sud justitie wakker schudden. De man weigert naar beneden te komen en een poging om hem te evacueren, is ook al mislukt.

 1. Brandweer rukt uit na kortsluiting aan stopcontact
  Menen

  Brandweer rukt uit na kortslui­ting aan stopcon­tact

  De brandweer rukte in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 3 uur uit naar Ter Beke in Menen voor een woningbrand. Ter plaatse bleek er een probleem te zijn achter een stopcontact. Na een kortsluiting is het achteraan het stopcontact beginnen smeulen. De brandweer kon enkel de situatie beveiligen, de herstellingen zullen door een vakman moeten gebeuren. De woning zit voorlopig zonder elektriciteit. Niemand raakte gewond.
 2. StuBru komt (alweer) naar Kortrijk: aftellen naar de Tijdloze kan op ‘t Plein, met elke dag een afterworkfeestje

  StuBru komt (alweer) naar Kortrijk: aftellen naar de Tijdloze kan op ‘t Plein, met elke dag een afterwork­feest­je

  Studio Brussel komt opnieuw naar Kortrijk. Drie jaar na de Warmste Week op het Nelson Mandelaplein, en nog geen jaar na de Week van de Belgische Muziek in de Leiestraat, strijkt de StuBru-radiostudio opnieuw neer in Kortrijk, dit keer in stadspark ’t Plein voor De Tijdloze. Ook Canvas gaat die week elke avond live vanuit Kortrijk. Michèle Cuvelier gaat er op zoek naar straffe verhalen die schuilgaan achter Tijdloze songs.
 1. Energiecrisis en inflatie treft ook de stad Menen dat 4 miljoen euro moet besparen: “Er volgen geen hogere belastingen of naakte ontslagen”
  Menen

  Energiecri­sis en inflatie treft ook de stad Menen dat 4 miljoen euro moet besparen: “Er volgen geen hogere belastin­gen of naakte ontslagen”

  De wereldwijde financiële, economische en energiecrisis weegt ook op het bestuur van de stad Menen. Maar liefst 17,3 miljoen euro, dat zijn de extra kosten die de stad op zich af ziet komen. De belastingen worden evenwel niet verhoogd en er volgen geen naakte ontslagen, wel wordt het ambitieuze meerjarenplan bijgestuurd. “De heraanleg van de Grote Markt stellen we uit.”
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.