De vrouw gaf in de zitting schoorvoetend toe dat ze inderdaad meer dan drie glazen wijn had gedronken. (archiefbeeld als illustratie)
Volledig scherm
De vrouw gaf in de zitting schoorvoetend toe dat ze inderdaad meer dan drie glazen wijn had gedronken. (archiefbeeld als illustratie) © Shutterstock

Vrouw met 2,28 promille: “Enkel drie glaasjes wijn gedronken, meer niet”

MenenEen maand rijverbod en een rist examens om op termijn weer de baan op te mogen. Dat kreeg een vrouw uit Menen nadat ze - alweer onder invloed - een ongeval veroorzaakte.

 1. Yoeri (22) springt op vakantie in vaart om bejaarde vrouw te redden: “Ze zat er vooral mee in dat het de wagen van haar zoon was die in het water lag”
  PREMIUM
  Moorsele

  Yoeri (22) springt op vakantie in vaart om bejaarde vrouw te redden: “Ze zat er vooral mee in dat het de wagen van haar zoon was die in het water lag”

  Een half uur. Langer dan dat waren Yoeri Boussekeyt uit Moorsele en zijn vriendin Shana Germonpré niet gearriveerd op hun vakantiebestemming in Limburg toen de jongeman onvoorzien in het water sprong. “Een oude dame was met haar wagen in de vaart gereden”, zegt Yoeri. “Samen met de uitbater van een strandbar kon ik haar redden. Hopelijk maakt ze het goed, daar ben ik wel benieuwd naar.”
 2. Streekgenoten brengen hulpgoederen, tuinaannemer ruimt puin in Ardennen: “Het lijkt er nog steeds oorlogsgebied”
  Kortrijk/Harelbeke/Zwevegem

  Streekgeno­ten brengen hulpgoede­ren, tuinaanne­mer ruimt puin in Ardennen: “Het lijkt er nog steeds oorlogsge­bied”

  Streekgenoten trokken dinsdag met ingezamelde hulpgoederen naar Chênée, bij Luik. Ze zijn erg onder de indruk, door de enorme ravage en al het menselijk leed. “Al die huizen die verwoest zijn... Er zijn mensen die hier echt helemaal niets meer hebben”, zegt Aline Vandenhoeck (33) uit Kortrijk. De medewerkers van Tuinen Vromant uit Moen bij Zwevegem trokken woensdag naar een camping in Barvaux, om er met hun eigen machinepark de massa’s puin te helpen ruimen.