De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Vrouw krijgt 8 maanden cel voor domiciliefraude: “Onterecht bijna 90.000 euro uitkeringen gekregen”

Menen/Wevelgem/AvelgemEen 42-jarige vrouw uit Menen heeft in de Brugse rechtbank acht maanden cel met uitstel gekregen voor domiciliefraude. Volgens het arbeidsauditoraat kreeg N.B. in ons land onterecht bijna 90.000 euro aan uitkeringen uitbetaald, terwijl ze eigenlijk in Duitsland woonde. De vrouw zelf ontkende dat met klem.

 1. 8.000 avonturiers krijgen satelliettrackers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”
  Kortrijk

  8.000 avontu­riers krijgen satelliet­trac­kers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”

  Reisonderneming Travelbase rust tot midden september ruim 8.000 reizigers met een waterbestendige satelliettracker van het Kortrijks technologiebedrijf GeoDynamics uit. De trackers maken het reizen ‘in eigen bubbel’ in afgelegen natuurgebieden in Ijsland, Noorwegen, Zweden en de Balkan veiliger. Waar Travelbase trektochten en reizen met kano of kajak houdt. Travelbase weet dankzij de trackers waar elke reiziger zich precies bevindt. Wie in nood is, kan op de SOS-knop van de tracker drukken, wat, indien nodig, meteen lokale hulpdiensten alarmeert.
 1. Inzameling voor door overstromingen getroffen dieren is groot succes: teller al op ruim 20.000 euro
  Kortrijk

  Inzameling voor door overstro­min­gen getroffen dieren is groot succes: teller al op ruim 20.000 euro

  Dierenasielen worden al dagen overrompeld in de Ardennen: met dieren die gewond raakten tijdens de overstromingen, die hun baasje kwijt zijn of van wie hun baasje (tijdelijk) niet meer voor hen kan zorgen. Het inspireerde de Kortrijkse dierenarts Joshua Dutré tot het organiseren van een inzameling om de medische en voedingskosten van asielen te helpen dekken. De inzameling loopt als een trein. De teller staat na enkele dagen al op ruim 20.000 euro.