Het slachtoffer werd voor verzorging naar het de campus Menen van het AZ Delta overgebracht.
Volledig scherm
Het slachtoffer werd voor verzorging naar het de campus Menen van het AZ Delta overgebracht. © Hans Verbeke

Vrouw (48) naar ziekenhuis na gewelddadige diefstal op straat

MenenTwee onbekende daders hebben vrijdagavond laat een 48-jarige vrouw beroofd in het centrum van Menen. Het slachtoffer raakte daarbij gewond.

 1. “Waterweg moet vuilhoop kluizenaar opruimen”: ook verhuis André (78) naar woonst in Henegouwen ligt op tafel, desnoods onder dwang
  PREMIUM
  Spiere/Moeskroen/Brasménil

  “Waterweg moet vuilhoop kluizenaar opruimen”: ook verhuis André (78) naar woonst in Henegouwen ligt op tafel, desnoods onder dwang

  Hoe graag hij het zelf ook zou willen… kluizenaar André Hornebecq (78) kan zeker niet in zijn vuilhoop in Spiere blijven wonen. Een (gedwongen) verhuis dringt zich op. En het terrein, waar hij nu verblijft, moet en zal opgeruimd worden. Alle betrokken instanties gaan hierover in overleg. “En hij heeft dus wel degelijk een eigendom: in Peruwelz. En een zeer mooie ook, naar het schijnt.”
 2. Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in om overlast op Barakken in Menen in te dijken: “Grens mag geen speelplaats worden.”
  Menen

  Burgemees­ter voert systemati­sche identi­teits­con­tro­les in om overlast op Barakken in Menen in te dijken: “Grens mag geen speel­plaats worden.”

  Op de Barakken in Menen zal de politie de komende zes weken systematische identiteitscontroles uitvoeren. Burgemeester Eddy Lust (Open VLD) vaardigde daarvoor een tijdelijk besluit uit. Met die maatregel hopen het stadsbestuur en de politie de stijgende overlast aan de Belgisch-Franse grens in Menen in te dijken. “De grens mag niet de speelplaats worden van jongeren die ongestoord hun gang kunnen gaan”, aldus de burgervader.