De vrouw plunderde de spaarrekening van haar beste vriendin.
Volledig scherm
De vrouw plunderde de spaarrekening van haar beste vriendin. © Shutterstock

Voorwaardelijke straf na plunderen spaarrekening ‘beste vriendin’

MenenToen Stephanie P. (31) uit Menen geldproblemen kreeg, zocht ze een makkelijk slachtoffer. Ze besliste om de rekening te plunderen van ... haar beste vriendin. Een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een voorwaardelijke boete van 400 euro zijn het gevolg. Verder moet ze 6.000 euro schadevergoeding betalen. 

 1. Na lijdensweg door zware coronabesmetting nemen Patrick en Hilde twee jaar later dan gepland afscheid van hun zaak: “Kon een jaar amper mijn bed uit”
  PREMIUM

  Na lijdensweg door zware coronabe­smet­ting nemen Patrick en Hilde twee jaar later dan gepland afscheid van hun zaak: “Kon een jaar amper mijn bed uit”

  Patrick Casier (65) en Hilde Duprez (60) wilden in 2020 al stoppen met hun doe-het-zelfzaak ‘t Stockske in Wevelgem. Maar door een zware coronabesmetting van Patrick konden ze geen uitverkoop doen. Nu openen Patrick en Hilde hun zaak nog een laatste keer voor enkele maanden voor een totale uitverkoop. “Ik heb tien dagen op intensieve zorgen gelegen”, vertelt Patrick.
  Wevelgem
 1. ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”
  PREMIUM

  ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”

  De procureur-generaal maakt zich zorgen om de persoonlijkheid en de illegale praktijken van Sacha Brunessaux (23). “Je mag hem niet aanraken of hij gaat in de aanval”, stelde Roeland Vasseur, die 20 jaar vorderde voor de Roeselarenaar. Dat was tot groot ongenoegen van de verdediging. “Dat is even lang als de periode vanaf Sacha’s geboorte tot aan de feiten”, foeterde Johan Platteau. Die laatste had op het einde nog emotionele, hoopvolle woorden klaar voor Sacha zelf.
  Menen