Bij Delto Poultry op de grens met Lauwe en Marke is vogelgriep vastgesteld.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Delto Poultry op de grens met Lauwe en Marke is vogelgriep vastgesteld. © Maxime Petit

Vogelgriep slaat toe op Lauws bedrijf, 350 dieren geëuthanaseerd: “Geraakt in het diepst van ons hart”

LauweNadat het eerder al gebeurd was bij andere bedrijven in Zuid-West-Vlaanderen, is nu ook Delto Poultry in Lauwe getroffen door vogelgriep. 350 kippen en eenden moesten geëuthanaseerd worden. In een straal van drie kilometer geldt een ophokplicht. “We weten even niet meer hoe het nu verder moet”, zucht zaakvoerster Veerle Deltour. “Dat we onze dieren moesten afgeven, komt hard aan.”

 1. Nieuwe coronamaatregelen zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Nieuwe coronamaat­re­ge­len zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”

  Zoals verwacht is het opnieuw in de hoek van de horeca dat de klappen vallen. Cafés en restaurants moeten dicht om 23 uur, qua privé-evenementen buitenshuis zijn enkel nog trouwfeesten en rouwmaaltijden toegelaten en discotheken en danscafés moeten sluiten. “Een correcte maatregel, maar er moet wel steun komen voor de sector”, zegt Gregory Van Wonterghem, die met discotheek Diedjies en feestzalen Huis Van Wonterghem dubbel geraakt wordt.
 2. “Aan huidig tempo kan volledige bevolking tegen midden april 2022 booster krijgen”
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  “Aan huidig tempo kan volledige bevolking tegen midden april 2022 booster krijgen”

  We vroegen Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) naar een stand van zaken in vaccinatiecentrum Vaxpo. Nu gouverneurs oproepen om de boosterprik sneller te zetten, met de barslechte coronacijfers. “Onze inschatting is dat aan het huidige tempo de volledige bevolking in Kortrijk, Harelbeke en Kuurne tegen midden april hun booster zou kunnen krijgen.”
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.