Villa Buurvrouw biedt kunst aan in een huis in de Stationsstraat 84. Initiatiefnemers Sten Van Slycke, Tom Van Ryckeghem, Emmanuelle Rollé, Tine Moniek en Bert Seghers
Volledig scherm
Villa Buurvrouw biedt kunst aan in een huis in de Stationsstraat 84. Initiatiefnemers Sten Van Slycke, Tom Van Ryckeghem, Emmanuelle Rollé, Tine Moniek en Bert Seghers © Maxime Petit

Vijf cultuurliefhebbers richten vzw op om cultuur te beleven: “Altijd mijn droom geweest om mijn huis open te stellen voor cultuur”

MenenVijf cultuurliefhebbers uit Menen hebben hun vzw Villa Buurvrouw opgestart. De woning van Emmanuelle Rollé (46) zal binnenkort het decor vormen voor tal van tuinconcerten, exposities, lezingen en nog meer. “We starten deze zomer met twee weekends als zomerbar met concertjes in de tuin”, vertelt mede-initiatiefneemster Emmanuelle Rollé.

 1. Auto van Bernard in de prak gereden: “Ik had net in de kappersstoel plaatsgenomen en plots was er die klap”
  Poperinge/Vlamertinge

  Auto van Bernard in de prak gereden: “Ik had net in de kappers­stoel plaatsgeno­men en plots was er die klap”

  Vlamertingenaar Bernard Hermans zal zich zijn bezoekje aan zijn kapster in Poperinge nog lang herinneren. Net toen hij een fris kopje zou krijgen, werd zijn geparkeerde auto aangereden door een 66-jarige man die onwel was geworden achter het stuur. “Zijn vrouw riep dat hij dood was, maar ik zag onmiddellijk dat de man nog bewoog”, zegt Bernard.
 2. Iets te wild gedanst tijdens Regi, dus stad legt Kortrijk Popt maatregelen op: “Bubbels afbakenen met paaltjes en lint”
  Kortrijk

  Iets te wild gedanst tijdens Regi, dus stad legt Kortrijk Popt maatrege­len op: “Bubbels afbakenen met paaltjes en lint”

  De stad legt Kortrijk Popt enkele extra maatregelen op, met het oog op het volgende openluchtconcert van Depart XXL. Samen met de organisatoren wordt er ingegrepen, omdat er zaterdag iets te wild gedanst werd tijdens een set van Regi. Zo worden bubbels nu extra afgebakend, met paaltjes en lint. “We hopen toestanden zoals op het einde van het optreden van Regi te vermijden”, zegt waarnemend burgemeester Bert Herrewyn (Vooruit).