De Lauwenaar heeft duidelijk lak aan de verkeersregels en maalt niet om een inbreuk meer of minder.
Volledig scherm
PREMIUM
De Lauwenaar heeft duidelijk lak aan de verkeersregels en maalt niet om een inbreuk meer of minder. © Hans Verbeke

Verkeerscrimineel onder invloed geflitst met 202 kilometer per uur in zone 90: auto in beslag genomen

Rekkem/LauweEen 45-jarige man uit Lauwe is zijn Alfa Romeo Giulietta kwijt nadat hij voorbij een flitscamera scheurde en prompt op de foto ging. Een zoveelste inbreuk, zo blijkt. Afgelopen winter werd de man nog geflitst aan 180 kilometer per uur op de E17 toen hij ’s nachts sigaretten ging kopen. Het sneeuwde op dat moment en zijn 10-jarige dochter lag naast hem te slapen.

  1. Eerste detentiehuis van ons land komt in Kortrijk, in gewezen rusthuis Lichtendal: “Plaats voor tot 60 kortgestrafte gedetineerden”
    Kortrijk

    Eerste detentie­huis van ons land komt in Kortrijk, in gewezen rusthuis Lichtendal: “Plaats voor tot 60 kortge­straf­te gedetineer­den”

    Er komen tegen 2024 vijftien detentiehuizen in ons land. De federale regering maakt daar 92 miljoen euro voor vrij. Het eerste komt in het vroegere rusthuis Lichtendal aan de Sint-Denijseweg op Hoog Kortrijk, en opent uiterlijk tegen februari 2022. Dat bevestigt federaal minister van Justitie en Kortrijkzaan Vincent Van Quickenborne (Open Vld): “We houden op 28 oktober een buurtoverleg, om het concept toe te lichten. Ik wil in Kortrijk tonen dat een detentiehuis werkt. Het is goed dat Kortrijk het voortouw neemt in de strijd tegen straffeloosheid.”