Jan Vancompernolle (58) uit Menen kreeg een proces-verbaal voor een snelheidsovertreding in de bus. Maar door een administratieve vergissing is het pv niet correct en krijgt hij straks z'n geld terug.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vancompernolle (58) uit Menen kreeg een proces-verbaal voor een snelheidsovertreding in de bus. Maar door een administratieve vergissing is het pv niet correct en krijgt hij straks z'n geld terug. © Maxime Petit

Verkeerd huisnummer op proces-verbaal maakt wereld van verschil: 40-tal automobilisten krijgen onjuiste boete in de bus

MenenHet politieparket van Kortrijk gaat een veertigtal automobilisten laten terugbetalen die een onjuiste boete in de bus kregen voor overdreven snelheid langs de Ieperstraat in Menen. “Door een administratieve fout leek het alsof onze flitswagen in een zone 70 stond opgesteld, terwijl het eigenlijk om een zone 50 ging”, klinkt het bij de politie. “Vervelend, maar we zijn blij dat één van de onterecht beboete bestuurders ons gewezen heeft op de vergissing.”

  1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
    Tweakers

    Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

    Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.