Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Valentijn strijkt neer in de stad: “Win etentje met selfiewedstrijd ‘Menen Kust Ze’”

MenenNet als vorig jaar lanceert de stad Menen de selfiewedstrijd ‘Menen Kust Ze’. Nog tot 13 februari kun je op de Facebookpagina van de stad een romantische selfie posten. 

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Nachtwaker achtervolgt mazoutdieven: “Ze waren duidelijk goed geladen. 130 op de snelweg, maar in de bochten was het kalmpjes aan”
  PREMIUM

  Nachtwaker achter­volgt mazoutdie­ven: “Ze waren duidelijk goed geladen. 130 op de snelweg, maar in de bochten was het kalmpjes aan”

  Hij hield het hoofd koel en dirigeerde de politie in de goeie richting om twee mazoutdieven te vatten, al waren daar enkele waarschuwingsschoten voor nodig. Toch vindt een nachtwaker uit Wervik niet dat hij iets uitzonderlijks heeft gedaan. “Als je elke nacht de baan op bent, heb je zo’n gasten rap in het vizier. Ze hadden me echter duidelijk niet verwacht.” Het relaas van een bewogen nacht.
  Wervik
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.