Thorben en Siebren kampen met de spierziekte MSA.
Volledig scherm
PREMIUM
Thorben en Siebren kampen met de spierziekte MSA. © Maxime Petit

Tweeling Thorben en Siebren (5) lijden aan zware spierziekte: “Ze willen zo graag ravotten maar af en toe moeten ze verplicht rust nemen”

LauweThorben en Siebren, allebei vijf jaar, zijn twee bijzonder guitige kereltjes uit Lauwe. Alleen lijden de broertjes aan de zeldzame spierziekte SMA, de ziekte die bij ons bekendraakte door baby Pia. Daardoor raken hun spiertjes erg snel overbelast en wandelen ze met karretjes. Voor mama Shana (32) is het geen makkelijke opdracht om hen tijdens de zomermaanden in toom te houden. “We moeten ze af en toe verplichten om te rusten, ook al willen ze de hele dag spelen.”

  1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
    TV
    2

    ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

    ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.