De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Tot 18 maanden cel voor Franse drugskoeriers

MenenTwee drugskoeriers uit Parijs en Roubaix konden precies anderhalve week ongestoord de Frans-Belgische grens oversteken met heroïne en cocaïne vooraleer ze tegen de lamp liepen. Beiden zijn nu veroordeeld tot 18 en 12 maanden cel, ook hun auto is verbeurd verklaard.

 1. Van goedkoopste pintjes over fast food aan spotprijsjes tot voordelig sporten: 31 ‘survivaltips’ om zo zuinig mogelijk te leven als student
  PREMIUM
  Kortrijk

  Van goedkoop­ste pintjes over fast food aan spotprijs­jes tot voordelig sporten: 31 ‘survival­tips’ om zo zuinig mogelijk te leven als student

  Tot 16.000 studenten vatten een nieuw academiejaar aan in Kortrijk, de grootste en gezelligste studentenstad van West-Vlaanderen. Door de inflatie wordt het ook voor (kot)studenten een financiële uitdaging. Omdat we niet willen dat hun jeugdige drang om voluit te leven afgeremd wordt door een lege portemonnee, geven we 31 ‘survivortips’ mee om zo zuinig mogelijk te leven.
 2. Uitbater Ieperse yoghurtijssalon in de cel voor drugshandel: “Goede ideeën, foute vrienden”
  PREMIUM
  Ieper

  Uitbater Ieperse yoghurtijs­sa­lon in de cel voor drugshan­del: “Goede ideeën, foute vrienden”

  Financiële en privéproblemen en foute vrienden. Dat lijkt voor de 32-jarige uitbater van yoghurtijs- en koffiesalon Froyo Bear in het centrum van Ieper de combinatie te zijn die hem uiteindelijk in de cel deed belanden op verdenking van drugshandel. “Een sympathieke kerel maar het gonsde al langer van de geruchten, vooral door zijn foute vrienden”, klinkt het in één van de drukste winkelstraten van Ieper, waar Froyo Bear is gevestigd.