Slachtoffer Joachim Joye (39)
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Joachim Joye (39) © AHK / RV

Tien maanden na overlijden Peter (41) sterft broer Joachim (39) bij ongeval: “Enorm moeilijk om te kunnen vatten”

LauweTien maanden nadat de familie Joye hun zoon Peter (41) verloor, moet de familie opnieuw een zoon afstaan. Peters broer Joachim Joye (39) was donderdagnamiddag onderweg met zijn nieuwe elektrische fiets in Lauwe toen hij in de Dronckaertstraat gegrepen werd door een lijnbus. “Het is niet te vatten”, vertelt de oudste broer Manuel (43).

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Weinig alcohol maar wel behoorlijk wat drugs bij gecontroleerde automobilisten: “Wie denkt dat jointje achter het stuur geen kwaad kan, is verkeerd”
  Menen

  Weinig alcohol maar wel behoorlijk wat drugs bij gecontro­leer­de automobi­lis­ten: “Wie denkt dat jointje achter het stuur geen kwaad kan, is verkeerd”

  De BOB-wintercampagne is gestart en dat hebben honderden automobilisten in de zone Grensleie intussen al ervaren. De politie controleerde afgelopen weekend intensief. Opvallend: vijf bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze positief testten op drugs. “Dit fenomeen wordt de nieuwe uitdaging”, klinkt het bij de politie.
 2. Schietincident maakt einde aan reeks inbraken druggebruiker: “Je moet je vandaag nog laten opnemen voor een behandeling”
  Ieper/Wevelgem/Beselare/Menen

  Schietinci­dent maakt einde aan reeks inbraken druggebrui­ker: “Je moet je vandaag nog laten opnemen voor een behande­ling”

  Door de politie beschoten worden in een gestolen wagen na te zijn betrapt bij een inbraak. Voor J.V. (43) uit Wevelgem was dat het moment dat hij een halt werd toegeroepen na een hele reeks feiten die kaderen in zijn druggebruik. Na een periode in voorarrest, komt J.V. vandaag vrij, maar de rechter legt hem wel een aantal voorwaarden op. De man kreeg drie jaar cel, grotendeels voorwaardelijk.
 3. Lowie Stuer (Decospan Menen): “We hebben meer oplossingen kunnen inoefenen om het wegvallen van Lou Kindt op te vangen”
  volleybal cev cup

  Lowie Stuer (Decospan Menen): “We hebben meer oplossin­gen kunnen inoefenen om het wegvallen van Lou Kindt op te vangen”

  Guaguas Las Palmas won vorige week de eerste Europese confrontatie in het kader van de CEV Cup tegen Decospan Menen. Het team van trainer-coach Frank Depestele was op het Canarisch eiland uit evenwicht gebracht door de blessure van hoofdaanvaller Lou Kindt. De snoeiharde opslagen van de Spaanse volleyballers zorgden - nadat Menen de openingsset gewonnen had - voor een te vlotte zege.