politierechtbank in Kortrijk
Volledig scherm
politierechtbank in Kortrijk © Hans Verbeke

“Stom dat ik net hetzelfde doe als de man die mijn zus, nichtje en beste vriend doodreed”

Een 39-jarige man kan zich wel voor het hoofd slaan. Zwaar geïntoxiceerd crashte hij vorig jaar in Menen met zijn auto. Hij reed vier geparkeerde auto’s aan, ook een huisgevel raakte beschadigd. “Ik weet nochtans wat alcohol kan uitrichten”, sprak de man deemoedig. “Mijn zus nichtje en beste vriend stierven in een ongeval, veroorzaakt door een dronken automobilist.”

  1. Kortrijkse broers spilfiguren in internationale trafiek van tonnen drugs: “Probeerden zelfs luchthavenbedrijf over te nemen om ladingen veilig te stellen”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Kortrijkse broers spilfigu­ren in internatio­na­le trafiek van tonnen drugs: “Probeerden zelfs luchthaven­be­drijf over te nemen om ladingen veilig te stellen”

    Drie broers van een Kortrijkse familie worden mee aanzien als spilfiguren bij jarenlange trafiek van tonnen drugs via de havens van Le Havre en Antwerpen en de goederenluchthaven Brucargo in Zaventem. Samen met een twintigtal anderen staan ze de komende weken in Brussel op een groot proces terecht en riskeren er tot zestien jaar cel. Jarenlang maakten ze grote sier met jetski’s, Bentleys en wilde feestjes in Malaga en Marbella maar sinds de zomer van 2019 is hun uitzicht beperkt tot het binnenplein van een gevangenis. Het gerecht wil tientallen miljoenen euro verbeurd verklaard zien.