politierechtbank in Kortrijk
Volledig scherm
politierechtbank in Kortrijk © Hans Verbeke

“Stom dat ik net hetzelfde doe als de man die mijn zus, nichtje en beste vriend doodreed”

Een 39-jarige man kan zich wel voor het hoofd slaan. Zwaar geïntoxiceerd crashte hij vorig jaar in Menen met zijn auto. Hij reed vier geparkeerde auto’s aan, ook een huisgevel raakte beschadigd. “Ik weet nochtans wat alcohol kan uitrichten”, sprak de man deemoedig. “Mijn zus nichtje en beste vriend stierven in een ongeval, veroorzaakt door een dronken automobilist.”

 1. Frederik Van Lierde zet schouders onder Open BK in eigen Menen: “Cameron Wurf heeft al toegezegd”
  TRIATLON

  Frederik Van Lierde zet schouders onder Open BK in eigen Menen: “Cameron Wurf heeft al toegezegd”

  Menen wordt in 2021 opnieuw de thuishaven van het BK halve triatlon. Precies 26 jaar na de winst van negenvoudig Belgisch kampioen Karel Blondeel zal de thuishaven van voormalig wereldtopper Frederik Van Lierde het strijdtoneel vormen voor de Belgische driekleur. Bij veel atleten zal de datum van 22 augustus alvast met fluo aangeduid worden. Het wordt trouwens een Open BK waardoor ook internationale toppers naar Menen kunnen afzakken. “Met Cameron Wurf konden we al een eerste topper vastleggen”, aldus Frederik Van Lierde.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Zelfstandige vroedvrouw Lieve (61) loopt corona op, maar heeft bijna nergens recht op: “Nog geen 900 euro per maand, terwijl ik alleen mijn plicht deed”
  PREMIUM
  Kuurne/Kortrijk

  Zelfstandi­ge vroedvrouw Lieve (61) loopt corona op, maar heeft bijna nergens recht op: “Nog geen 900 euro per maand, terwijl ik alleen mijn plicht deed”

  Erken corona als beroepsziekte, ook voor zelfstandige vroedvrouwen. Dat vragen enkele vroedvrouwen nadat een van hen Covid-19 opliep en door zware longschade een tijdje niet kan werken. “Er wordt verwacht dat wij pas bevallen mama’s en hun baby’s opvolgen, maar we worden in de steek gelaten als we zelf besmet raken”, getuigt Lieve (61). “Ik val terug op een inkomen van nog geen 900 euro.”
 2. Corona wordt oudste inwoner van Kortrijk fataal, zuster Rachel werd 106: “Ze had zo’n sterk hart”
  PREMIUM
  Heule/Tielt

  Corona wordt oudste inwoner van Kortrijk fataal, zuster Rachel werd 106: “Ze had zo’n sterk hart”

  De oudste inwoner van Kortrijk is aan corona overleden. Rachel Van Nieuwenhuyse (106) van de Zusters van Liefde in Heule stond vorig jaar nog in onze krant, toen ze na een oproep 250 verjaardagskaartjes kreeg. “Zuster Rachel was een optimistische en positieve vrouw. Ze had een sterk hart, maar toch heeft ze het niet gehaald”, vertelt zuster-overste Riet Devriese.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"