Illustratiebeeld Takeaway
Volledig scherm
Illustratiebeeld Takeaway © Alexander Haezebrouck

Stad lijst takeaway handelaars op en voorziet extra publieke ruimte

MenenOm de lokale horeca te steunen lijst de stad Menen alle horecazaken op die door de verplichte sluiting een takeaway dienst beginnen. Handelaars die dat wensen, kunnen aan hun zaak ook gratis extra publieke ruimte innemen om een veilige extra wachtruimte te creëren.

 1. Coronacijfers blijven beter worden in Zuid-West-Vlaanderen: “Maar het tij kan snel keren na Kerstmis en Nieuwjaar”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers blijven beter worden in Zuid-West-Vlaanderen: “Maar het tij kan snel keren na Kerstmis en Nieuwjaar”

  De curve in Zuid-West-Vlaanderen blijft dalen. De nieuwste weekcijfers van vrijdag 13 tot en met donderdag 19 november melden 769 positieve gevallen. Dat zijn er 251 minder dan het vorig gepubliceerd weekoverzicht van donderdag 5 tot en met woensdag 11 november. “Het is ongeveer met een kwart gedaald bij een week geleden. Het moet nu verder fors naar beneden. En het tij kan snel opnieuw keren, als er sommige mensen zot doen of met velen bijeenkomen in de periode van Kerstmis en Nieuwjaar”, zegt Philippe De Coene (sp.a), voorzitter van de welzijnsintercommunale W13.
 2. Frederik Van Lierde zet schouders onder Open BK in eigen Menen: “Cameron Wurf heeft al toegezegd”
  TRIATLON

  Frederik Van Lierde zet schouders onder Open BK in eigen Menen: “Cameron Wurf heeft al toegezegd”

  Menen wordt in 2021 opnieuw de thuishaven van het BK halve triatlon. Precies 26 jaar na de winst van negenvoudig Belgisch kampioen Karel Blondeel zal de thuishaven van voormalig wereldtopper Frederik Van Lierde het strijdtoneel vormen voor de Belgische driekleur. Bij veel atleten zal de datum van 22 augustus alvast met fluo aangeduid worden. Het wordt trouwens een Open BK waardoor ook internationale toppers naar Menen kunnen afzakken. “Met Cameron Wurf konden we al een eerste topper vastleggen”, aldus Frederik Van Lierde.
 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas