Schipper Brandon Camblain (25) overleed toen hij zijn hondje wilde redden uit het water. Rechts het sluizencomplex van Evergem.
Volledig scherm
Schipper Brandon Camblain (25) overleed toen hij zijn hondje wilde redden uit het water. Rechts het sluizencomplex van Evergem. © rv

Schipper Brandon (25) sterft nadat hij hondje wil redden uit water

Evergem / LauweEen 25-jarige schipper is zondagvoormiddag om het leven gekomen aan de sluis in Evergem op de Gentse ringvaart. Brandon Camblain wilde zijn hondje uit het water redden, maar kwam vast te zitten tussen de kade en de boot.

 1. Zussen Charlotte en Céline brengen passie samen in Boutique, concept store verenigt kleurrijke gerechten met hoogstaande schoonheidsproducten
  Kortrijk

  Zussen Charlotte en Céline brengen passie samen in Boutique, concept store verenigt kleurrijke gerechten met hoogstaan­de schoon­heids­pro­duc­ten

  De kracht die Charlotte (30) en Céline Vanfleteren (27) uitstralen, delen ze vanaf begin juli in Boutique in de Voorstraat 37, een concept store van eethuis Parazaar en schoonheidssalon Kiki. “De producten en diensten die we in onze shop aanbieden benadrukken je schoonheid en doen je gezond voelen. Om zo bij te dragen aan een hoger zelfvertrouwen”, vertellen de hechte zussen.
 1. Speelpleinwerking Wasper zoekt animatoren: “Er kunnen geen nieuwe kinderen en tieners meer bij”
  Kortrijk

  Speelplein­wer­king Wasper zoekt animatoren: “Er kunnen geen nieuwe kinderen en tieners meer bij”

  Ondanks tal van oproepen is de instroom van nieuwe en/of ervaren animatoren opvallend laag vergeleken met vorige jaren, voor speelpleinwerking Wasper op het domein De Warande in Heule. Het probleem stelt zich in veel steden en gemeenten, zo zegt de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. Door de coronacrisis zijn veel animatoren gestopt. En dat heeft zo zijn gevolgen, ook voor Wasper. Er waren vorig jaar 6.900 deelnames aan de zomeractiviteiten van Wasper.
 2. Tweede Vlaams Belang raadslid stopt er mee: “Moe om in een circus te spelen”
  Kortrijk

  Tweede Vlaams Belang raadslid stopt er mee: “Moe om in een circus te spelen”

  Bijna een jaar nadat Jacques Demeersseman (78) opstapte en sindsdien als onafhankelijke zetelt, verliest Vlaams Belang een tweede gemeenteraadslid in Kortrijk. Nu is ook Jan Deweer (75) opgestapt. Hij wil zelfs geen raadslid meer zijn. “Ik ben de autoritaire manier van werken in de raad beu. Ik wil niet meer meespelen in een circus vol slechte clowns”, is het enige wat Jan Deweer er zelf kwijt over wil. Hij streed als gemeenteraadslid vooral voor de Vlaamse zaak.