Tientallen automobilisten werden in het kader van het verhoogd grenstoezicht op de E17 uit het verkeer gehaald door motorrijders van de federale wegpolitie. Die leidden hen naar de grensparking in Rekkem waar ze gecontroleerd werden.
Volledig scherm
Tientallen automobilisten werden in het kader van het verhoogd grenstoezicht op de E17 uit het verkeer gehaald door motorrijders van de federale wegpolitie. Die leidden hen naar de grensparking in Rekkem waar ze gecontroleerd werden. © Hans Verbeke

Politie controleert op niet-essentiële reizen aan de grens: “Verklaring op eer, zegt u?”

RekkemMotorrijders van de federale wegpolitie haalden woensdagvoormiddag tientallen automobilisten uit het verkeer die in Rekkem via de E17 Frankrijk wilden binnenrijden. Bedoeling: nagaan of iedereen wel een geldige reden heeft om naar het buitenland te gaan. Opvallend is dat veel mensen niet weten dat ze een ‘verklaring op eer’ bij zich moeten hebben, waarin staat dat de verplaatsing voor hen essentieel is.

 1. Auto belandt in de gracht: drie twintigers gewond
  Zillebeke

  Auto belandt in de gracht: drie twintigers gewond

  Langs de Vaartstraat in Zillebeke, vlak bij een toegang voor wandelaars en fietsers tot het provinciaal domein De Palingbeek, is woensdagavond rond 19.30 uur een Opel Corsa in de gracht beland. Hoe dat kon gebeuren, is niet bekend. De vrouwelijke bestuurster van 24 uit Langemark-Poelkapelle raakte gewond. In het voertuig zaten ook nog een man van 28 en een vrouw van 26, beiden uit Ieper. Eén van hen liep zware verwondingen op maar verkeerde niet in levensgevaar. De brandweer kwam ter plaatse om de rijweg weer proper te maken. De Vaartstraat was een tijdje plaatselijk afgesloten voor alle verkeer.
 2. KoffieQueen geeft zomerse tuin in Doorniksewijk vorm: “Het wordt er een vrolijk samenzijn, met een kopje troost en picknick”
  Kortrijk

  Koffie­Queen geeft zomerse tuin in Doornikse­wijk vorm: “Het wordt er een vrolijk samenzijn, met een kopje troost en picknick”

  De werken voor de nieuwe stadsbuurt LOOF vorderen goed. Wie de aansluitende historische parktuin in de Doorniksewijk wil ontdekken, kan dat binnenkort. Zo opent KoffieQueen er binnen enkele maanden een zomerse tuin. “Een mooie uitdaging, op een plekje vol geschiedenis en verhalen. Het wordt er een vrolijk samenzijn voor jong en oud, met een kopje troost”, zegt Dorine Clement van KoffieQueen. De parktuin krijgt nog meer tijdelijke invullingen.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"