Misnoegde inwoners in de Zuidstraat die blauwe zone wordt.
Volledig scherm
Misnoegde inwoners in de Zuidstraat die blauwe zone wordt. © Foto Xavier Coppens

Petitie tegen betalende bewonerskaart

MENEN"Betalen voor een parkeerplaats die nooit vrij is, vinden we zinloos." De inwoners van de Barakken starten een petitie omdat de stad Menen hen een betalende bewonerskaart wil aansmeren. Bedoeling is de parkeerdruk aan te pakken, die vooral in het weekend onhoudbaar is in de grenswijk.

 1. Voka West-Vlaanderen vraagt duidelijkheid rond professionele verplaatsingen van en naar het buitenland: “De tijdelijke ban op niet-essentiële reizen mag de professionele activiteiten niet raken”
  Kortrijk

  Voka West-Vlaanderen vraagt duidelijk­heid rond professio­ne­le verplaat­sin­gen van en naar het buitenland: “De tijdelijke ban op niet-essentiële reizen mag de professio­ne­le activitei­ten niet raken”

  “Professionele internationale verplaatsingen moeten ongehinderd en onverminderd kunnen blijven doorgaan. Het gaat om de bevoorrading van onze economie en om de uitwisseling van gespecialiseerde arbeidskrachten.” Dat zegt Bert Mons van Voka West-Vlaanderen in een reactie op de beslissing van het Overlegcomité dat niet-essentiële reizen verbiedt.
 2. Zwalpende automobiliste zit anderhalf uur nadat ze betrapt werd opnieuw achter het stuur: 3,5 maanden rijverbod en alcoholslot
  Kortrijk

  Zwalpende automobi­lis­te zit anderhalf uur nadat ze betrapt werd opnieuw achter het stuur: 3,5 maanden rijverbod en alcohol­slot

  Amper anderhalf uur nadat ze al zwalpend en met 2,51 promille alcohol in het bloed in Kortrijk door de politie aan de kant was gezet, werd een 44-jarige automobiliste opnieuw achter het stuur betrapt. Het leverde haar vrijdag voor de Kortrijkse politierechtbank een rijverbod van 3,5 maanden en een boete van 2.400 euro op. In haar wagen moet ze een jaar ook een alcoholslot installeren.
 1. Maxim Libert ondanks sterke invalbeurt met Menen onderuit tegen B-ploeg van Roeselare: “Te laks gepresteerd”
  VOLLEYBAL EUROMILLIONS LEAGUE

  Maxim Libert ondanks sterke invalbeurt met Menen onderuit tegen B-ploeg van Roeselare: “Te laks gepres­teerd”

  De verwachtingen waren groot bij Menen na de sterke prestaties van de voorbije weken. Maar de jongens van Frank Depestele keerden van een kale reis terug uit Roeselare dat door corona vijf basisspelers miste. Opposite Maxim Libert (21) kreeg zijn kans nog eens bij Menen en de jonge Wervikaan ontgoochelde niet. “Hopelijk kan ik de ploeg in de toekomst nog meer diensten bewijzen.”
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech