Nogal wat mensen vonden plots hun identiteitskaart niet meer. Ze kregen van de politie een attest waarmee ze alsnog konden gaan stemmen.
Volledig scherm
Nogal wat mensen vonden plots hun identiteitskaart niet meer. Ze kregen van de politie een attest waarmee ze alsnog konden gaan stemmen. © photo_news

Paniek op verkiezingszondag: identiteitskaart zoek!

De politie van de zone Grensleie kreeg zondagvoormiddag zeven mensen over de vloer die niet konden gaan stemmen wegens niet in het bezit van hun identiteitskaart. Ze kregen van de politie een attest waarmee ze alsnog bolletjes konden gaan kleuren.

 1. Slager pakt uit met veilig alternatief voor cowboysteak op spitplank: “De klanten bleven er maar om vragen, we moesten iets doen”
  Sint-Eloois-Winkel

  Slager pakt uit met veilig alterna­tief voor cowboy­steak op spitplank: “De klanten bleven er maar om vragen, we moesten iets doen”

  Een spitplank met brandpasta gebruiken om cowboysteak te bakken aan de eettafel, mag sinds enkele maanden niet meer. Aanleiding is een aantal ongevallen met dergelijke spitplanken waarbij mensen brandwonden opliepen. Slager/traiteur Nico Vandemoortele uit Sint-Eloois-Winkel, die vaak zo’n spitplanken verhuurt, komt nu op de proppen met een veilig alternatief. “De charme van de vlammetjes voor je neus valt weg maar aan de smaak van het gebakken vlees verandert niks”, zegt Nico.
 2. Hoe fietsvriendelijk of -gevaarlijk is Ieper: “We willen én de veiligheid vergroten én het comfort verhogen, om zo Ieperlingen te overtuigen om vaker de fiets te nemen”
  PREMIUM
  Ieper

  Hoe fietsvrien­de­lijk of -gevaarlijk is Ieper: “We willen én de veiligheid vergroten én het comfort verhogen, om zo Ieperlin­gen te overtuigen om vaker de fiets te nemen”

  Je moet al ziende blind zijn om niet te merken dat het stadsbestuur inspanningen doet voor de fietsers in Ieper. Sinds het begin van de legislatuur werden al heel wat zaken verwezenlijkt. “We kunnen echter niet alles in één beweging aanpakken, praktisch noch financieel”, aldus de burgemeester. “Wij pleiten voor een beleid dat naast zichtbare ingrepen ook flankerende beslissingen neemt, zoals het invoeren van een zone 30 en het uitvoeren van extra snelheidscontroles”, aldus Jordy Sabels van oppositiepartij Groen Ieper. Ontdek de pijnpunten en plannen rond fietsen in Ieper, in het volgende deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement