Een beeld dat vorige week werd genomen: de terrassen op de Grote Markt in Menen.
Volledig scherm
Een beeld dat vorige week werd genomen: de terrassen op de Grote Markt in Menen. © Maxime Petit

Opening terrassen in Menen: wat nachtlawaai, maar geen enkele pv opgemaakt

MenenDe opening van de terrassen, in combinatie met het afschaffen van de avondklok, heeft zaterdagavond en -nacht in de politiezone Grensleie (Ledegem, Menen en Wevelgem) geen noemenswaardige moeilijkheden veroorzaakt. “Er was nochtans veel volk, maar het leeuwendeel van de mensen gebruikte het gezond verstand”, klinkt het.

 1. Bruynooghe’s Koffie wordt autovrije woonbuurt De Branderij, bewoners krijgen binnen enkele jaren ook zwemvijver aan hun deur
  Kortrijk

  Bruynooghe’s Koffie wordt autovrije woonbuurt De Branderij, bewoners krijgen binnen enkele jaren ook zwemvijver aan hun deur

  De vroegere thuishaven van Bruynooghe’s Koffie wordt na jaren van overleggen met stad en omwonenden omgevormd tot een bijna energieneutrale en autovrije woonbuurt met 75 woongelegenheden. De werken starten op. Woonbuurt De Branderij zal ook aan de Vlaanderenkaai palen, waar op termijn een open zwemvijver in het kanaal Bossuit-Kortrijk wordt ingericht.
 2. Riziv betaalt dure behandeling prostaatkanker in AZ Groeninge terug. Prijs per injectie is 7.000 euro
  Kortrijk

  Riziv betaalt dure behande­ling prostaat­kan­ker in AZ Groeninge terug. Prijs per injectie is 7.000 euro

  AZ Groeninge is als eerste ziekenhuis in Vlaanderen erkend voor terugbetaling van de LUTETIUM-177 PSMA-behandeling bij prostaatkanker. Het inspuiten van het radio-isotoop remt de groei van tumoren af en/of stabiliseert ze. Wat voor een betere levenskwaliteit zorgt en het leven van de patiënt helpt te verlengen. De dure behandeling wordt sinds deze maand door het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) in twee erkende ziekenhuizen terugbetaald: AZ Groeninge in Kortrijk en het Institut Bordet in Brussel. De prijs per injectie is 7.000 euro. Door de terugbetaling kan elke man, die daarvoor in aanmerking komt, nu van deze therapie genieten.