In de auto van de Fransen lagen 5 flessen lachgas, goed voor 862 dosissen
Volledig scherm
In de auto van de Fransen lagen 5 flessen lachgas, goed voor 862 dosissen © Lokale Politiezone Mechelen-Willebroek

Ondanks dat ze 862 dosissen in hun bezit hadden, worden Fransen vrijgesproken voor verkoop lachgas

MenenTwee Fransen zijn woensdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk vrijgesproken voor de verkoop van lachgas. Het was de eerste keer dat zo'n zaak in het arrondissement werd behandeld. Het duo werd in Menen geklist met een ballon in de mond, vijf flessen lachgas en 15.000 euro in hun auto. Toch achtte de rechter het niet bewezen dat ze het gas verkochten.

 1. Krokettenbar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handgedraaide soorten aan”
  PREMIUM
  Kortrijk/Deerlijk/Gent

  Kroketten­bar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handge­draai­de soorten aan”

  Een beschermd monument op de Grote Markt, waar bistro Allo Allo vroeger zat, krijgt een nieuwe toekomst als Chapeluur. De krokettenbar zit sinds twee jaar op de Groentenmarkt in Gent en heeft er al een grote schare fans. Tegen de zomer opent een tweede vestiging, in Kortrijk. “We zien hoe de stad aan het boomen is, Kortrijk groeit”, zegt zaakvoerder Jonith Herman (26) uit Deerlijk.
 2. Tailormade Logistics neemt transportbedrijf Transcot over: “De vragen van mijn klanten worden steeds complexer”
  Menen/Izegem

  Tailormade Logistics neemt transport­be­drijf Transcot over: “De vragen van mijn klanten worden steeds complexer”

  Tailormade Logistics (TML) uit Izegem nam het transportbedrijf Transcot de Wervikstraat in Menen over. De activiteiten zullen er stoppen en verhuizen naar Izegem. Transcot is opgericht door Stefaan Cottyn en Barbara Casier. “De integratie van Transcot past binnen onze strategie om de dienstverlening uit te breiden en meer waarde toe te voegen aan de logistieke keten”, zegt CEO Bert Vandecaveye.