Wat op sociale media werd verspreid, laat weinig aan de verbeelding over: de onbekende tiener dreigt ermee iedereen in zijn school - het VTI in Menen - af te schieten.
Volledig scherm
Wat op sociale media werd verspreid, laat weinig aan de verbeelding over: de onbekende tiener dreigt ermee iedereen in zijn school - het VTI in Menen - af te schieten. © RV

Onbekende tiener dreigt op sociale media met schietpartij in VTI Menen: politie in stelling

MenenEnkele filmpjes en een foto op Snapchat en Instagram waarin een tiener naar Amerikaans voorbeeld dreigt met een zogenaamde ‘schoolshooting’ in het VTI in Menen, veroorzaken veel ophef bij politie, stadsbestuur en de school zelf. “We hopen dat dit een wansmakelijke, flauwe grap is maar nemen de beelden absoluut heel serieus”, klinkt het. Intussen werd beslist de school vandaag dicht te houden. 

 1. Inzameling voor door overstromingen getroffen dieren is groot succes: teller al op ruim 20.000 euro
  Kortrijk

  Inzameling voor door overstro­min­gen getroffen dieren is groot succes: teller al op ruim 20.000 euro

  Dierenasielen worden al dagen overrompeld in de Ardennen: met dieren die gewond raakten tijdens de overstromingen, die hun baasje kwijt zijn of van wie hun baasje (tijdelijk) niet meer voor hen kan zorgen. Het inspireerde de Kortrijkse dierenarts Joshua Dutré tot het organiseren van een inzameling om de medische en voedingskosten van asielen te helpen dekken. De inzameling loopt als een trein. De teller staat na enkele dagen al op ruim 20.000 euro.
 2. Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroomde gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputaties”
  Kortrijk

  Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroom­de gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputa­ties”

  Het menselijk leed is erg groot in de door de overstromingen getroffen gebieden in de Ardennen. Maar ook dieren zien af. Asielen worden overrompeld door gewonde dieren, die verzorging nodig hebben. “Ik wil met mijn inzameling de medische en voedingskosten van verschillende asielen helpen dekken”, zegt de Kortrijkse dierenarts Joshua Dutré. De teller staat al op zo’n 4.500 euro.