Vanuit een tentje aan de Frans-Belgische grens bracht de jongeman zijn spul aan de man.
Volledig scherm
Vanuit een tentje aan de Frans-Belgische grens bracht de jongeman zijn spul aan de man. © Shutterstock

Noord-Franse drugsdealer verkocht vanuit tentje in Menen

Menen/PassendaleDrugs de Frans-Belgische grens over smokkelen en aan de man brengen? Meer dan een tentje had een 21-jarige jongeman uit Noord-Frankrijk niet nodig. Tot hij tegen de lamp liep en in de gevangenis belandde. “Het was nochtans de eerste keer”, hield hij vol.

 1. “Kom je schilderijen tonen, durf advies vragen en doe mee”: Creatieve vrouwen van Magnolia Collective houden open ateliers in Astridpark
  Kortrijk

  “Kom je schilderij­en tonen, durf advies vragen en doe mee”: Creatieve vrouwen van Magnolia Collective houden open ateliers in Astridpark

  Al kennisgemaakt met Magnolia Collective? Creatieve vrouwen ‘empoweren’ er elkaar en anderen. Ze hebben goed nieuws, want ook dit jaar mogen ze een vroeger kaartershuisje in het Astridpark gebruiken. En daar gaan ze nu gratis toegankelijke open ateliers houden. “Kom af. Iedereen heeft talent. En bij ons vind je enkel positieve energie”, zegt kunstenares Mónica Villarroel.
 2. Gewezen politicus krijgt voorwaardelijke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjarigen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Gewezen politicus krijgt voorwaarde­lij­ke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjari­gen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”

  Een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden én een voorwaardelijke boete van 1.200 euro voor het voeren van seksueel getinte chatgesprekken met enkele minderjarigen. Dat is de uitspraak van de correctionele rechtbank voor een 51-jarige man uit Kortrijk, die politiek actief was bij Open VLD in Zuid-West-Vlaanderen. Ook moet hij zich aan enkele voorwaarden houden. Zo mag hij zich de komende 5 jaar niet verkiesbaar stellen.