Covid 19 afdeling
Volledig scherm
Covid 19 afdeling © Henk Deleu

Nog 20 opgenomen coronapatiënten in AZ Delta

Roeselare / Menen / TorhoutHet aantal opgenomen coronapatiënten in het AZ Delta is de afgelopen weken blijven dalen. Rond Kerstmis werden nog 58 besmette patiënten verzorgd, vandaag zijn dat er nog maar 20. Op intensieve zorgen is het aantal ook verder gedaald naar negen patiënten.

 1. Krijgen we straks ons parkeergeld terug als we voor 75 euro shoppen in een Vlaamse stad? Interesse stijgt na week proefdraaien in Kortrijk: al bijna 1.000 parkeertickets terugbetaald
  PREMIUM
  Kortrijk

  Krijgen we straks ons parkeer­geld terug als we voor 75 euro shoppen in een Vlaamse stad? Interesse stijgt na week proefdraai­en in Kortrijk: al bijna 1.000 parkeertic­kets terugbe­taald

  Wie tijdens een dagje shoppen minstens 75 euro spendeert in het centrum van Kortrijk, krijgt zijn parkeergeld teruggestort. De lanceringsactie slaat meteen aan. Pas een week nadat Kortrijk als eerste stad in België met consumptieparkeren begon, kregen al bijna duizend mensen hun parkeergeld terug. Het concept van start-up Swave kan op steeds meer steun rekenen.
 2. Missie geslaagd: Rhizo-leerlingen halen met mensen met beperking top van Mont Ventoux
  Kortrijk

  Missie geslaagd: Rhi­zo-leerlingen halen met mensen met beperking top van Mont Ventoux

  Een groep leerlingen en leerkrachten van de secundaire scholengroep Rhizo hebben vorige week in de Provence in Zuid-Frankrijk de 1.909 hoge Mont Ventoux getrotseerd. “De tachtig deelnemers, ook de mensen van maatwerkbedrijf WAAK en organisatie De Branding die mensen met een beperking ondersteunt, haalden de top”, zegt Jonas Hindryckx, directeur van Rhizo Lifestyle- en Sportschool in Kortrijk.