Een wagen uitgerust met een alcoholslot. De automobilist moet er een installeren voor de komende twee jaar.
Volledig scherm
Een wagen uitgerust met een alcoholslot. De automobilist moet er een installeren voor de komende twee jaar. © Foto BELGA

Na vierde keer onder invloed: voorwaardelijke celstraf, boete, rijverbod en alcoholslot

MenenTe veel is te veel. Voor de politierechter in Kortrijk was dinsdag de maat vol nadat een 47-jarige automobilist uit Menen al voor de vierde keer moest verschijnen omdat hij betrapt werd op rijden onder invloed. “Een alcoholslot is zelfs niet voldoende”, klonk het.

  1. Boerenprotest stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”
    Roeselare/Ieper/Tielt/Kortrijk/Poperinge

    Boerenpro­test stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”

    Duizend tractoren uit alle uithoeken van West-Vlaanderen hebben woensdagnamiddag het verkeer in de provincie op verschillende plaatsen in de war gestuurd. Op de R32 in Roeselare verzamelden alle boeren drie uur lang en maakten alle verkeer onmogelijk. De combinatie met een ongeval op de E403 in Rollegem-Kapelle en een brandende vrachtwagen op de A19 in Menen maakte de situatie voor veel automobilisten nog erger. De terugtocht van de tractoren zorgde ook in de avondspits nog voor heel wat hinder.