Een politievoertuig van de zone Grensleie werd aan hoge snelheid ingehaald.
Volledig scherm
Een politievoertuig van de zone Grensleie werd aan hoge snelheid ingehaald. © Hans Verbeke

Na inhalen politievoertuig: boete van 400 euro en 15 dagen rijverbod

RekkemEen inhaalmanoeuvre van een politievoertuig in Rekkem (Menen) bekwam een 30-jarige automobilist uit Herseaux (Moeskroen) niet goed. Hij moest meteen zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren en kreeg voor de politierechtbank in Kortrijk er nog een boete van 400 euro bovenop.

  1. Boerenprotest stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”
    Roeselare/Ieper/Tielt/Kortrijk/Poperinge

    Boerenpro­test stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”

    Duizend tractoren uit alle uithoeken van West-Vlaanderen hebben woensdagnamiddag het verkeer in de provincie op verschillende plaatsen in de war gestuurd. Op de R32 in Roeselare verzamelden alle boeren drie uur lang en maakten alle verkeer onmogelijk. De combinatie met een ongeval op de E403 in Rollegem-Kapelle en een brandende vrachtwagen op de A19 in Menen maakte de situatie voor veel automobilisten nog erger. De terugtocht van de tractoren zorgde ook in de avondspits nog voor heel wat hinder.