De Renault van het slachtoffer was zwaar beschadigd.
Volledig scherm
De Renault van het slachtoffer was zwaar beschadigd. © LSI

Met 100 kilometer per uur en 2,17 promille op rotonde: drie jaar rijverbod en voorwaardelijke celstraf

Een 36-jarige automobiliste uit Menen heeft van de Kortrijkse politierechter een rijverbod van drie jaar, een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden en een boete van 3.760 euro gekregen. Op 17 december reed Virginie V. met 2,17 promille alcohol in het bloed aan volle snelheid de La Palma-rotonde in Menen op. Een Fransman kwam daarbij om het leven. “Door foutief rijgedrag is een onschuldige weggebruiker gestorven”, was de politierechter streng in haar vonnis.

4 reacties

 • Marnix Valcke

  4 jaar geleden
  Waar halen jullie het recht om jullie meningen hier uit te spuwen , allereerst klopt het verhaal niet wat die reporter hier heeft gepubliceerd ( procedurefouten) , en jullie gaan hier op sociale media een beetje jullie gal uitspuwen , wat weten jullie wat die persoon ook heeft moeten doorstaan sedertdien , zij is ook slachtoffer .
 • philippe vander haeghen

  4 jaar geleden
  Belachelijk lage straf.
 • Erik Verdyck

  4 jaar geleden
  Geldboete mocht een pak hoger liggen . Is die man die gestorven is dan slechts 3760 euro waard ? Bellen achter het stuur , dronken , onaangepaste snelheid , ... iemand doodrijden ... het is toch steeds hetzelfde liedje . Dat zijn die vlotte dames die denken dat ze echt alles aankunnen ... hoe noemen ze het “ multitasken “ ... mijn oor ja , gewoon doen is moeilijk bij heel vele ... ik hoop dat ze nooit nog goed slaapt , dat haar ego gekrenkt is ... jammer van geen gevangenisstraf ...
 • maurice snelders

  4 jaar geleden
  Respect voor deze rechter