De burgemeester en schepenen zijn alvast klaar voor een hete zomer vol activiteiten
Volledig scherm
De burgemeester en schepenen zijn alvast klaar voor een hete zomer vol activiteiten © Stad Menen

Menen voorziet bomvolle zomeragenda met Boulevard Solar: “Een hele zomer lang sport, spel en cultuur”

MenenDe stad Menen pakt ook dit jaar uit met Boulevard Solar. Een zomerprogramma dat de stad twee jaar geleden in zeven haasten in elkaar bokste in tijden van corona om de Menenaars toch een leuke zomer te bezorgen. Dat werd enorm gesmaakt en is nu enorm uitgebreid. “Corona is er niet langer en dus gaan we nadien evalueren hoe het werkt in normale tijden”, zegt schepen van Cultuur Griet Vanryckegem (N-VA).

  1. “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”
    PREMIUM
    Izegem / Ingelmunster / Kortrijk / Zulte

    “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”

    Het nieuws van de lange gijzeling van een huisarts in Waregem van afgelopen maandag brengt nare herinneringen boven bij de familie van de vermoorde huisarts Patrik Roelandt (64) uit Izegem. “Je moet als arts bijna een bodyguard hebben om veilig te zijn”, vertelt dochter Sophie Roelandt (42) nu. De meest recente cijfers van geweld tegen artsen dateren van 2017, maar alles wijst erop dat het geweld enkel toeneemt. De artsen zelf vragen ondertussen een overleg met minister Annelies Verlinden (CD&V).