De vergeten voorraad melk komt een man uit Menen nu wel duur te staan.
Volledig scherm
De vergeten voorraad melk komt een man uit Menen nu wel duur te staan. © Hans Verbeke

Melk vergeten mee te brengen: man rijdt twee keer ruim dubbel te snel in bebouwde kom

Onder je voeten krijgen omdat je vergeten bent melk mee te brengen en dan vervolgens twee zware snelheidsovertredingen begaan in een poging om die fout recht te zetten, dat is waarvoor D.V. uit Menen zich voor de politierechtbank moest verantwoorden.

 1. Stad organiseert drive-in afhaalpunten voor verenigingen die toch jaarlijkse verkoop willen organiseren
  Menen

  Stad organi­seert drive-in afhaalpun­ten voor verenigin­gen die toch jaarlijkse verkoop willen organise­ren

  De stad Menen stelt gratis drie drive-in afhaalpunten ter beschikking van verenigingen en scholen die rond deze tijd normaal hun jaarlijkse verkoop, zoals pannenkoeken, organiseren. Door de huidige coronamaatregelen kan een huis-aan-huis verkoop niet. “Net nu zijn die jaarlijkse verkopen erg belangrijk en dus willen we hen daarbij helpen”, zegt schepen voor Cultuur en Onderwijs Griet Vanryckegem (N-VA).
 2. Voorzitters Unizo Zuid-West-Vlaanderen vragen heropening winkels: “Handelaars kunnen veilig werken”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Voorzit­ters Unizo Zuid-West-Vlaanderen vragen heropening winkels: “Handelaars kunnen veilig werken”

  De voorzitters van de negentien lokale Unizo-ondernemersverenigingen in Zuid-West-Vlaanderen roepen samen op om de winkels zo snel mogelijk opnieuw te mogen openen. “De heropening van de Franse winkels en de nabijheid van een winkelstad als Rijsel heeft een grote impact op onze regio”, merkt Ann Coussement op, co-voorzitter van de regio Zuid West-Vlaanderen. Eerder waarschuwde Kortrijks schepen van Zorg Philippe De Coene (sp.a) om toch best ook voorzichtig te blijven en de heropening van de winkels slim aan te pakken.
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. Bewoners Lange Meerstraat voelen zich om de tuin geleid bij bouwproject ‘De Gloria’: “We hebben geen zon en geen privacy meer”
  Ieper

  Bewoners Lange Meerstraat voelen zich om de tuin geleid bij bouwpro­ject ‘De Gloria’: “We hebben geen zon en geen privacy meer”

  Enkele bewoners uit de Lange Meerstraat hebben zwarte vlaggen aan hun gevel opgehangen om hun ongenoegen te uiten over het bouwproject ‘De Gloria’. Volgens de buren kregen ze bij voorstelling van het project beloftes die niet worden nagekomen. “Er werd ons gezegd dat we geen zon zouden verliezen en geen inkijk zouden hebben. Dat is echter niet bepaald het geval.” Het stadsbestuur vond geen afwijkingen op het goedgekeurd plan.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance