De brandweer spoot het wegdek schoon langs de Ringlaan in Menen.
Volledig scherm
De brandweer spoot het wegdek schoon langs de Ringlaan in Menen. © LSI

Mechanisch defect aan vrachtwagen zorgt voor kilometerslang slibspoor langs Menense industriezone

Menen/WervikAmper enkele uren na het einde van de bluswerken voor een afvalbrand bij recyclagebedrijf Galloo moesten de Menense brandweermannen vrijdagochtend al opnieuw aan de slag. Tussen Ropswalle en de N58 in Geluwe (Wervik) lag een lading slib over enkele kilometers over de weg verspreid. Een mechanisch defect aan een klep van een Franse vrachtwagen bleek de boosdoener.

 1. Bestuurder (24) verplaatst lichaam gestorven passagier (26) na fatale klap en vlucht weg: 4,5 jaar effectief en 10 jaar rijverbod
  PREMIUM
  Brasschaat/Lievegem

  Bestuurder (24) verplaatst lichaam gestorven passagier (26) na fatale klap en vlucht weg: 4,5 jaar effectief en 10 jaar rijverbod

  De zware crash die ruim vijf jaar geleden in het Waalse Bernissart het leven kostte aan de 26-jarige A.J. Breugelmans uit Brasschaat, werd wel degelijk veroorzaakt door Glen Van Roelenbosch (24) uit Lievegem. Die bleef ook tijdens het proces beweren dat hij slechts passagier was in de wagen van Breugelmans. Een leugen, zo bleek uit het onderzoek. De politierechter stuurt Van Roelenbosch liefst 4,5 jaar naar de gevangenis. Mogelijk mag de man nooit meer rijden. “Een rechtvaardige straf”, vindt de familie van het slachtoffer.
 2. Martijn Colson met Menen tegen zijn ex-club Aalst: “De finale bereiken, is één van de doelstellingen”
  Volleybal Beker van België

  Martijn Colson met Menen tegen zijn ex-club Aalst: “De finale bereiken, is één van de doelstel­lin­gen”

  Na meer dan twee ellendige coronaweken speelt Menen woensdagavond dan toch nog eens een officiële wedstrijd. En niet de minste, want Lindemans Aalst komt op bezoek naar de Vauban met als inzet een ticket voor de halve finales van de Beker van België. Martijn Colson laat er geen twijfel over bestaan: “De beker is met rood aangestipt in de agenda.”
 3. Buurtkoeriers doorbreken eenzaamheid tijdens lockdown: “Mensen zijn bang om alleen te sterven”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Buurtkoe­riers doorbreken eenzaam­heid tijdens lockdown: “Mensen zijn bang om alleen te sterven”

  Alleenwonenden voelen zich ook tijdens deze tweede lockdown vaak eenzaam. YouGo verlicht de duisternis. Dat nieuw sociaal buurtkoerier platform laat buren boodschappen doen voor elkaar. “Naast mensen helpen, gaat het ook vaak gewoon om een babbeltje slaan. Buren kennen elkaar niet meer. We willen het warme buurtgevoel terugbrengen”, zeggen de initiatiefnemers. Kortrijk is de eerste stad waar YouGo wordt uitgerold. Er doen nu al zo’n tien handelszaken mee.
 1. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas