ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Man die al 17 jaar illegaal in België verblijft, staat terecht voor slagen aan partner en dochter

Menen“Hoe is het eigenlijk mogelijk dat hij al zeventien jaar illegaal in ons land verblijft?” Die vraag stelde de Kortrijkse strafrechter toen maandag een 49-jarige Tunesiër geboeid voor haar op het beklaagdenbankje zat. Hij moest er zich verantwoorden voor partnergeweld.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Lokaal bestuur laat weer de vlaggen wapperen, vrijdagmarkt eind april, begin mei terug op Steenakker

  Lokaal bestuur laat weer de vlaggen wapperen, vrijdag­markt eind april, begin mei terug op Steenakker

  Het lokaal bestuur zorgt al meerdere jaren met vlaggen in de centrumstraten in Wervik en Geluwe voor kleur en beleving. Zo was dat onder meer al het geval voor het lanceren van de Wervik Kabobon, de nieuwe commerciële website wervikisstraffer.be, de heropening van de winkels na de lockdown, het invoeren van de fietszone en twee keer als aankondiging van het Gallo-Romeins Weekend. Nu hangen er twee verschillende vlaggen om enerzijds ‘koop lokaal’ aan te moedigen en op vrijdag de wekelijkse markt te bezoeken.
  Wervik
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.