Fluvius
Volledig scherm
Fluvius © Alexander Haezebrouck

Man (45) riskeert celstraf na illegaal aftappen elektriciteit van buur

MenenEen 45-jarige Menenaar moest zich maandag op de rechtbank in Kortrijk verantwoorden voor het illegaal aftappen van elektriciteit. Nadat Fluvius de schakelaar weghaalde, tapte de man vrolijk elektriciteit af van zijn buurman.

 1. Van dino’s spotten tot een middeleeuwse dj-sessie: tien tips voor een gezellige herfstvakantie in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Waregem / Ardooie / Izegem / Ingelmunster / Roeselare / Kortrijk / Wervik

  Van dino’s spotten tot een middeleeuw­se dj-ses­sie: tien tips voor een gezellige herfstva­kan­tie in het zuiden van West-Vlaanderen

  De herfstvakantie staat voor de deur en hoewel een wandeling in het bos of genieten van een pannenkoek met warme chocomelk zeker op het to do-lijstje staan, serveren we je tien tips voor wat je in die week nog allemaal kunt doen. Van levensgrote dino's spotten in Ieper en snuisteren tussen de boeken in Kortrijk tot een lichtspektakel in Wervik en kunstzinnige borstelpret in Izegem.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 3. Meer dan 100 jaar na dood krijgt Britse Boerenoorlogveteraan een volwaardige begrafenis: “Geïdentificeerd dankzij Zuid-Afrikaanse eretekens”
  Ieper

  Meer dan 100 jaar na dood krijgt Britse Boerenoor­logve­te­raan een volwaardi­ge begrafenis: “Geïdenti­fi­ceerd dankzij Zuid-Afrikaanse eretekens”

  Op het New Irish Farm Cemetery werd woensdag een WO I-soldaat met een bijzonder verhaal begraven. Lance Corporal Robert Cook, een veteraan van de 2de Boerenoorlog in Zuid-Afrika, liet het leven in Ieper, op de plek waar nu het Business Park ligt. Zijn achterneef en -nicht Arthur Cook (73) en Sally Cooper zakten vanuit het hoge noorden van Schotland naar Ieper af om de ceremonie bij te wonen. “Ik ben diep onder de indruk.”