De rechtbank van Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank van Kortrijk. © Maxime Petit

Man (23) bijt in onderarm agent die auto in beslag wil nemen

MenenEen 23-jarige man uit Menen riskeert vier maanden cel voor weerspannigheid. Tijdens een controle in Menen bleek de auto van de jongeman niet verzekerd. De auto moest daardoor getakeld worden, maar daar was M. A. het niet mee eens.

 1. ‘Smurfendorp’ zorgt voor verdeeldheid: sommige inwoners hangen ludieke posters op, actiecomité dient klacht in: “We zijn misleid”
  PREMIUM
  Kortrijk

  ‘Smurfen­dorp’ zorgt voor verdeeld­heid: sommige inwoners hangen ludieke posters op, actieco­mité dient klacht in: “We zijn misleid”

  Hoe een tuinwijk uit de jaren ’60 van vorige eeuw in Kortrijk wordt omgevormd tot duurzame en energiezuinige wijk, zaait tweedracht. Op een infovergadering maandagavond raakte bekend dat er ‘nog meer blauw’ op komst is. “We maken er een voorbeeldwijk van, waar honderden mensen gelukkig zijn”, bieden de architecten weerwerk.
 2. Plattegrond van de gevangenis in doos cornflakes en broers op zoek naar wapens: verdachte van dubbele kotmoord onder zware beveiliging geplaatst
  PREMIUM
  Kortrijk/Kuurne

  Platte­grond van de gevangenis in doos cornflakes en broers op zoek naar wapens: verdachte van dubbele kotmoord onder zware beveili­ging ge­plaatst

  Hoewel hij het uiterlijk heeft van een doodbrave jongeman, werd Mohammad Musawi (24) woensdag toch zwaar beveiligd overgebracht naar het Brugse gerechtsgebouw voor de inleidingszitting van het assisenproces rond de dubbele kotmoord in Kortrijk. De Afghaan zou immers het plan hebben gehad om te ontsnappen. Alles begon na het aantreffen van een grondplan van de gevangenis buiten z’n cel en verontrustende informatie over zijn broers.