Lionel Vandeputte rijdt al dertig jaar rond met dezelfde iconische ijskar.
Volledig scherm
PREMIUM
Lionel Vandeputte rijdt al dertig jaar rond met dezelfde iconische ijskar. © Maxime Petit

Legendarische ijsjesverkoper Lionel (71) rijdt al 30 jaar rond met dezelfde ijskar: “Ik denk dat ik intussen elke Menenaar al een ijsje verkocht”

MenenHet is broeierig heet en meer dan ooit snakken we naar een ijsje. In Menen is het dan ook een plezier wanneer de 30-jaar oude ijskar van Lionel Vandeputte (71) passeert. De man doet al 48 jaar dagelijks een toertje in de grensstad en denkt nog lang niet aan stoppen. “Ik ben zo graag onderweg”, glundert Lionel.

 1. Tot 25 maanden effectieve celstraf voor inbraak als vergelding binnen drugsmilieu
  Kortrijk/Harelbeke/Wevelgem/Anzegem

  Tot 25 maanden effectieve celstraf voor inbraak als vergelding binnen drugsmili­eu

  “Een vergeldingsactie binnen het drugsmilieu omdat de bewoner zijn beloftes niet was nagekomen.” Een 25-jarige jongeman uit Anzegem gaf voor de rechtbank in Kortrijk toe waarom er in de nacht van 4 op 5 september 2021 in een studentenkot in de Sint-Denijsestraat in Kortrijk was ingebroken. Net als 2 kompanen kreeg hij dinsdag een effectieve celstraf van 25 maanden.
 2. Tien jaar na zijn overlijden organiseert de familie van Hans (43) een wandeling: “Deelnemers kunnen naar hartelust herinneringen ophalen aan Hans”
  PREMIUM
  Wevelgem

  Tien jaar na zijn overlijden organi­seert de familie van Hans (43) een wandeling: “Deelnemers kunnen naar hartelust herinnerin­gen ophalen aan Hans”

  Tien jaar geleden overleed muziekleerkracht Hans Vanhauwaert uit Wevelgem op 43-jarige leeftijd. Zijn familie organiseert nu ‘Op Hans 2.0’, een benefiet met onder andere een Walk To Remember waarbij je passeert op plaatsen die belangrijk waren voor Hans. “We hebben al 250 inschrijvingen, het doet deugd dat zoveel mensen nog altijd aan Hans denken”, vertelt zijn weduwe Mieke Vanlauwe.