Nieuwe Kringloopwinkel Menen.
Volledig scherm
Nieuwe Kringloopwinkel Menen. © Maxime Petit

Kringloopwinkel opent tweede vestiging in Menen

MenenIn de Rijselstraat in het centrum van Menen is vandaag een nieuwe vestiging geopend van de Kringloopwinkel in het voormalig Blokker-filiaal. Het is de zevende vestiging van Kringloopwinkel, en de tweede in Menen. “We merkten dat er in de regio van Menen groeimarge was en hebben deze opportuniteit gegrepen”, zegt voorzitter Isabelle Van De Populiere van de Raad van Bestuur van vzw Kringloopwinkel Deltagroep.

 1. Woonzorgcentrum Sint-Vincentius breekt lans voor Indiase studenten verpleegkunde: “Ze zijn heel warm en zorgzaam”
  Kortrijk

  Woonzorg­cen­trum Sint-Vincentius breekt lans voor Indiase studenten verpleeg­kun­de: “Ze zijn heel warm en zorgzaam”

  Een rapport van de onderwijsinspectie, waarin staat dat het Nederlands van Indiase studenten verpleegkunde vaak bedroevend is en waarin gevraagd wordt om het project bij te sturen, komt hard aan. Niet enkel in de scholengroep Rhizo, waar het verkorte traject in onze regio aangeboden wordt, maar ook op stageplaatsen. “We zijn net zeer onder de indruk van hoe snel zij het Nederlands oppikken”, zegt gedelegeerd bestuurder Rita Barilla van de woonzorggroep GVO, waartoe woonzorgcentrum Sint-Vincentius op de Houtmarkt in Kortrijk behoort.
 1. Fauve (26) en Chelsey (24) vallen 101 kilogram af: “We zitten veel beter in ons vel, na een hele zware periode”
  PREMIUM
  Kortrijk/Wervik/Zonnebeke

  Fauve (26) en Chelsey (24) vallen 101 kilogram af: “We zitten veel beter in ons vel, na een hele zware periode”

  Fauve Messely uit Wervik en Chelsey Polley uit Geluveld vielen 41 en 60 kilogram af. Die persoonlijke strijd tegen overgewicht schept een band. Maar hun vriendschap gaat nog veel dieper. Fauve en Chelsey verloren elk een ouder. “We weten hoe het voelt om een ouder te verliezen en zijn er op onze zwartste momenten voor elkaar. Maar we vieren nu vooral samen het leven”, zeggen ze.