Twee dagen na de diefstal van een elektrische fiets viseerde een Frans koppel dezelfde garagebox.
Volledig scherm
Twee dagen na de diefstal van een elektrische fiets viseerde een Frans koppel dezelfde garagebox. © Shutterstock

Koppel steelt elektrische fiets, maar wordt twee dagen later betrapt... bij de diefstal van de oplader

LauweTwee dagen nadat uit een garagebox in Lauwe (Menen) een elektrische fiets was gestolen, keerde een Frans koppel uit Roubaix terug om de oplader te stelen. Het bekwam hen slecht, want ze konden op heterdaad betrapt. Drie maanden later zit de man nog altijd in de cel.

 1. Verover binnenstad op autovrije zondag: “Het is hét gezinsfeest van Kortrijk”
  Kortrijk

  Verover binnenstad op autovrije zondag: “Het is hét gezins­feest van Kortrijk”

  Het is in Kortrijk autovrije zondag op 19 september. De volledige binnenstad is verkeersvrij. Trek de straat op en win prijzen, beleef een onvergetelijke fietstocht, glij met een deathride boven de Leie of dans er op los tijdens Dansstorm. Het is de eerste autovrije zondag die weer voluit gaat, sinds de coronacrisis. “Jong en oud: kom genieten van een dag zonder wagens in de bruisende binnenstad. Dit jaarlijks feest van de duurzame mobiliteit is hét gezinsfeest van Kortrijk”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Kortrijk sleutelt aan één woonmaatschappij tegen 2023: “We gaan naar 3.500 sociale huurwoningen en verbeteren en verhogen kwaliteit”
  Kortrijk

  Kortrijk sleutelt aan één woonmaat­schap­pij tegen 2023: “We gaan naar 3.500 sociale huurwonin­gen en verbeteren en verhogen kwaliteit”

  Een door de Vlaamse regering goedgekeurd ontwerpdecreet legt op dat sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen moeten gaan tegen januari 2023, tot één woonmaatschappij per stad of gemeente. Schepen van Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester) zal tijdens de gemeenteraad van oktober een voorstel van werkingsgebied voor Kortrijk toelichten, want het is een complexe oefening. Ook CD&V vraagt al een tijdje naar een stand van zaken, namens gemeenteraadslid Carol Leleu.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).