Gemeenteraad Menen. Kasper Vandecasteele legde de eed af als schepen en kreeg de schepensjerp uit handen van burgemeester Lust.
Volledig scherm
Gemeenteraad Menen. Kasper Vandecasteele legde de eed af als schepen en kreeg de schepensjerp uit handen van burgemeester Lust. © Maxime Petit

Kasper Vandecasteele (30) neemt schepenambt over van Herman Ponnet (72): “Erg lang naar uitgekeken”

MenenKasper Vandecasteele (Vooruit) heeft op de gemeenteraad woensdagavond de eed afgelegd als nieuwe schepen. Zoals eerder al was afgesproken neemt hij op 1 januari het schepenambt over van Herman Ponnet. “Ik heb me er intensief op voorbereid en ben erg blij dat ik er eindelijk mag aan beginnen”, vertelt Kasper.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.