Enkele jongeren staken een stoel in brand in een leegstaand fabrieksgebouw in de Poedermagazijnstraat in Menen
Volledig scherm
Enkele jongeren staken een stoel in brand in een leegstaand fabrieksgebouw in de Poedermagazijnstraat in Menen © Alexander Haezebrouck

Jongeren steken stoel in brand in leegstaand magazijn

MenenIn het magazijn van een leegstaande fabriek is donderdagavond brand gesticht. Enkele jongeren staken een stoel in brand en vluchtten daarna weg. Aan het totaal verloederde pand is door de brand amper schade aangericht.

 1. Alexandro Yaramis (23) is gezicht van campagne ‘2 prikken, 1.000 party’s’ in Ieper: “Geen risicopatiënt en toch was corona een hel voor mij”
  Ieper

  Alexandro Yaramis (23) is gezicht van campagne ‘2 prikken, 1.000 party’s’ in Ieper: “Geen risicopa­tiënt en toch was corona een hel voor mij”

  De stad Ieper lanceert de campagne ( om de vaccinatiebereidheid bij bewoners tussen de 16 jaar en de 25 jaar te vergroten. Een levend bewijs dat ook jongeren zich best laten inenten, is Alexandro Yaramis. De 23-jarige journalist belandde door corona in het ziekenhuis. “Ik begrijp dat jongeren met veel vragen zitten, maar toestanden zoals in Brazilië en India willen we toch wel vermijden, zeker?”, zegt hij.
 2. Hoop voor eigenaars van gescheurde woningen op kleigronden: wetsvoorstel Melissa Depraetere (Vooruit) sluit achterpoortjes voor verzekeraars
  PREMIUM
  Kortrijk

  Hoop voor eigenaars van gescheurde woningen op kleigron­den: wetsvoor­stel Melissa Depraetere (Vooruit) sluit achter­poort­jes voor verzeke­raars

  Er komt mogelijk een oplossing voor eigenaars van woningen op kleigronden. Die door kurkdroge zomers hun muren zien scheuren of wegzakken. De factuur loopt soms op tot 100.000 euro of meer, maar verzekeraars komen vaak niet tussen in schade aan huizen veroorzaakt door droogte. Federaal parlementair Melissa Depraetere (Vooruit) wil met een wetsvoorstel de achterpoortjes voor verzekeraars sluiten. “Het is nodig en ik hoop dat het soelaas zal brengen. Verzekeraars zoeken allerlei redenen om toch maar niet te betalen”, vindt slachtoffer Luc Platteau (77).