Nico Ramacker van Avalasia ziet zijn omzet stijgen dankzij de verkoop van temperatuurscanners die helemaal 'hot' zijn na het opduiken van het coronavirus.
Volledig scherm
Nico Ramacker van Avalasia ziet zijn omzet stijgen dankzij de verkoop van temperatuurscanners die helemaal 'hot' zijn na het opduiken van het coronavirus. © Maxime Petit

Hypergevoelige én Belgische thermometer boomt in coronatijden: “Kunnen de vraag niet bijhouden, al zijn er nog geen bestellingen uit eigen land”

Het bedrijf AvalisiA uit Menen bracht in november een nieuwe scanner op de markt waarmee je in een handomdraai kan weten of iemand koorts heeft of niet. Zo kan je ook snel weten wie mogelijk besmet is met het coronavirus. “Het is momenteel hyperdruk, we krijgen van overal aanvragen, tot zelfs in het Midden-Oosten.”

 1. Festival For Friends komt naar Depart XXL in Kortrijk: “Ticketverkoop loopt goed, dankzij voorspelde mooi weer”
  Kortrijk

  Festival For Friends komt naar Depart XXL in Kortrijk: “Ticketver­koop loopt goed, dankzij voorspelde mooi weer”

  Het evenementenplein Depart XXL ontvangt op zaterdag 25 september Festival For Friends. Er wordt die dag alvast mooi weer voorspeld, met temperaturen tot 23 graden. “Het weer heeft een impact op de ticketverkoop, we zitten al boven de 900. Een opmerkelijke statistiek: van de kopers tot nu zijn 62,6 procent vrouwen en 37,4 procent mannen”, knipoogt mede-oprichter Gaël Agneray.
 2. Restauratie belforttoren in stroomversnelling: “We geven publiek nog de kans alles van dichtbij te bewonderen”
  Ieper

  Restaura­tie belfortto­ren in stroomver­snel­ling: “We geven publiek nog de kans alles van dichtbij te bewonderen”

  De restauratie van de Ieperse belforttoren is een jaar bezig en nadert haar eindpunt. Eind oktober krijgt de toren haar spits terug en daarna gaat Margriet de draak weer op haar staak. In de loop van februari zou de toren opnieuw in volle glorie moeten schitteren. Ondertussen organiseert de stad tijdens het openwerfweekend nog een bezoekmoment. “Het wordt een unieke, leerrijke en vooral onvergetelijke ervaring op grote hoogte.”