snelheidscontrole stock
Volledig scherm
PREMIUM
snelheidscontrole stock © rv

Hier flitst de politie deze week

Menen / Wevelgem / LedegemDe politiezone Grensleie (Menen, Wevelgem, Ledegem) voert deze week opnieuw snelheidscontroles uit over de hele zone. Ontdek hier waar de politie onder andere hun snelheidscamera zullen opstellen.

 1. Energiecrisis stuwt hulpaanvragen lucht in, OCMW helpt al 3.850 gezinnen in Kortrijk: “Vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden kwetsbaar”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Energiecri­sis stuwt hulpaanvra­gen lucht in, OCMW helpt al 3.850 gezinnen in Kortrijk: “Vooral eenouderge­zin­nen en alleen­staan­den kwetsbaar”

  Het OCMW van Kortrijk voelt het effect van de energiecrisis. Waar er in 2014 nog 3.132 dossiers waren om gezinnen te ondersteunen, zijn er dat nu al 3.850, goed voor een stijging met bijna 23 procent. “We zien voor het eerst een nieuw cliënteel. Mensen met een inkomen uit arbeid die toch hun rekeningen niet meer kunnen betalen”, zegt schepen van Armoedebestrijding Philippe De Coene.
 2. De 21-jarige Britse piloot Jackson overleefde één vliegtuigcrash in WOII, bij de tweede had hij minder geluk. Nu heeft hij zijn eigen gedenkplaat op de Wevelgemse luchthaven
  Wevelgem/Kortrijk

  De 21-jarige Britse piloot Jackson overleefde één vliegtuig­crash in WOII, bij de tweede had hij minder geluk. Nu heeft hij zijn eigen gedenk­plaat op de Wevelgemse luchthaven

  Aan het F.A.S Luchtvaartmuseum op de internationale luchthaven Kortrijk-Wevelgem is een gedenkplaat onthuld voor de Britse piloot Ronald Trevor Jackson, die op 21-jarige leeftijd sneuvelde in de Tweede Wereldoorlog. Enkele familieleden van Jackson waren naar Wevelgem afgezakt om de plechtigheid bij te wonen.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Duizenden mensen zien Yves Lampaert in zijn gele trui winnen tegen een paard op Winkel Koerse: “Het was pittiger dan verwacht”
  SINT-ELOOIS-WINKEL

  Duizenden mensen zien Yves Lampaert in zijn gele trui winnen tegen een paard op Winkel Koerse: “Het was pittiger dan verwacht”

  Uitgerekend op Werelddierendag lokte Winkel Koerse dankzij het mooi herfstweer en de apotheose met publiekslieveling Yves Lampaert die koerste tegen een paard duizenden bezoekers. Vooral het laatste uur kwamen er nog veel mensen na hun job een kijkje nemen. In de Gullegemsestraat stonden mensen rijen dik en zagen ze Lampaert winnen. “Op het einde moest ik wel een tandje bijsteken”, geeft de boerenzoon toe.