Niels Nuytten (Agentschap integratie en inburgering), Angelique Declercq (Schepen integratie Menen), Veronique Verhelst (Stad Wervik), Lynn Callewaert (Schepen integratie Harelbeke), Bas Surmont (Schepen van integratie Wevelgem), Nele Van Coillie (Refu-Interim) en Margot Boon (Huis van het Leren).
Volledig scherm
Niels Nuytten (Agentschap integratie en inburgering), Angelique Declercq (Schepen integratie Menen), Veronique Verhelst (Stad Wervik), Lynn Callewaert (Schepen integratie Harelbeke), Bas Surmont (Schepen van integratie Wevelgem), Nele Van Coillie (Refu-Interim) en Margot Boon (Huis van het Leren). © RV

Gemeenten slaan handen in elkaar om anderstalige nieuwkomers te helpen en krijgen 40.000 euro subsidie

Menen / Wevelgem / Wervik / HarelbekeMenen, Wervik, Wevelgem en Harelbeke slaan de handen in elkaar met het project STOEL 4. Het project is bedoeld om anderstalige nieuwkomers Nederlands te leren door het ook in het echte leven toe te passen. Het project krijgt een subsidie van 40.000 euro.

 1. BIE zoekt glasramen voor database
  Roeselare

  BIE zoekt glasramen voor database

  Heb jij nog een stukje glas-in-lood of gebrandschilderd glas in je woning? In de voordeur, een koepel, in de traphal of ergens anders? Dan is cultuur- en erfgoedplatform BIE op zoek naar jou. Vanaf september gaan leerlingen van het Klein Seminarie in Roeselare namelijk aan de slag met het opzetten van een waardevolle database van de glasramen in woningen in Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden en Wingene. Ze zullen de glasramen opmeten en fotograferen en vervolgens beschrijven in de database. Ook het onderzoeken van de iconografie en het uitzoeken welk chemisch proces er werd toegepast om het gekleurde glas te maken behoren tot de opdracht. Maar om die tot een goed einde te brengen is er input nodig. Is er in jouw woning dus een glasraam te vinden, laat het weten aan elien.vernackt@midwest.be. Zo ontdek je zelf ook meet over dat staaltje glaskunst en wordt het opgenomen in de database.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo