De drukke N58 in Geluwe, richting de Menenstraat staat er op de spitsuren daar altijd een file
Volledig scherm
De drukke N58 in Geluwe, richting de Menenstraat staat er op de spitsuren daar altijd een file © Luc Vanthuyne

Extra geld voor heraanleg van drukke rotonde op N58
en ontdubbeling naar viervaksbaan

GELUWE/MENENDe heraanleg van de drukke rotonde in de Menenstraat (N8) en de ontdubbeling van het aantal rijvakken op de expresweg N58 in Geluwe komt weer een stap dichterbij. Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) en Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) maken daarvoor twee miljoen euro vrij uit de relancemiddelen bovenop de vier miljoen euro die voorzien is in het Investeringsprogramma van het Agentschap Wegen en Verkeer. Het gaat om een aanslepend dossier.

 1. Garrincha opent gloednieuw padel- en petanquecomplex in Heule: “Moet ook ontmoetingsplaats voor de buurt worden.”

  Garrincha opent gloednieuw padel- en petanque­com­plex in Heule: “Moet ook ontmoe­tings­plaats voor de buurt worden.”

  Op de sportsite Wembley in Heule (Kortrijk) is vrijdagmiddag het gloednieuwe padel- en petanquecomplex van Garrincha geopend. Het is meteen het grootste in haar soort in West-Vlaanderen, goed voor in totaal 9 padel- en 18 petanqueterreinen. De hele paasvakantie kan je er gratis pleintjes reserveren. “Al is snel zijn de boodschap”, aldus de apetrotse zaakvoerders van Garrincha Frederic Meurisse en Philippe Ombregt.
  Kortrijk
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Bewoners Triloystraat maken als eerste gebruik van vragenhalfuurtje om mobiliteitsprobleem aan te kaarten: “Het is een autosnelweg geworden”

  Bewoners Triloys­traat maken als eerste gebruik van vragenhalf­uur­tje om mobili­teits­pro­bleem aan te kaarten: “Het is een autosnel­weg geworden”

  Een primeur op de gemeenteraad van Menen woensdagavond. Voor het eerst werd door burgers gebruik gemaakt van het vragenhalfuurtje voorafgaand aan de gemeenteraad. De bewoners van de Triloystraat zijn de verkeersonveiligheid in hun straat beu. “Vrachtwagenbestuurders negeren massaal het bord dat de straat enkel toegankelijk is voor plaatselijk verkeer”
  Menen
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.