Ook in de klas van meester Yves dragen de kinderen uit het eerste leerjaar van basisschool Binnenhof in Menen nu meestal een mondmasker.
Volledig scherm
Ook in de klas van meester Yves dragen de kinderen uit het eerste leerjaar van basisschool Binnenhof in Menen nu meestal een mondmasker. © Maxime Petit

Eerste schooldag voor kinderen vanaf 6 jaar met mondmasker: “Moeilijk om te ademen”

MenenNu de mondmaskerplicht op school is verlaagd tot kinderen vanaf 6 jaar, betekende dat voor veel kinderen een eerste schooldag met het mondmasker. Ook in Menen is het wennen voor de kinderen van basisschool Binnenhof. “Sommige kinderen vinden erg vervelend, anderen vinden het nog leuk”, vertelt meester Yves Durnez van het eerste leerjaar.

 1. Broers storten zich in cannabisavontuur wegens financiële problemen: openbaar aanklager eist straffen tot 4 jaar effectief
  Bavikhove/Kortrijk/Wevelgem/Ingelmunster

  Broers storten zich in cannabis­avon­tuur wegens financiële problemen: openbaar aanklager eist straffen tot 4 jaar effectief

  De broers B. uit Bavikhove en Kortrijk riskeren vijftien en twintig maanden cel voor hun rol in een groot cannabisdossier, met vier plantages in de Kortrijkse regio. Gelijkaardige, maar ook veel zwaardere straffen dreigen voor vier andere betrokkenen. “We zagen geen uitweg meer uit de financiële problemen waarmee ons bedrijfje kampte”, zeggen de broers. “Daarom hebben we ons laten verleiden tot verkeerde keuzes om snel geld te verdienen.”
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. 4 jaar cel gevraagd voor sjoemelende OCMW-directeur die half miljoen verduisterde: "Het geld spendeerde hij aan prostituees, reisjes en restaurantbezoeken”
  PREMIUM
  Torhout/Ieper

  4 jaar cel gevraagd voor sjoemelen­de OCMW-directeur die half miljoen verduister­de: "Het geld spendeerde hij aan prostitu­ees, reisjes en restaurant­be­zoe­ken”

  Het parket heeft 4 jaar cel, de helft met uitstel, gevorderd voor de sjoemelende directeur van het Sociaal Huis in Torhout. Minstens 15 jaar lang leidde Ieperling Dirk S. (67) volgens procureur Peter Vercauteren een luxeleventje op de kap van armen. Met minstens 485.000 euro verduisterd geld zou hij reisjes hebben gemaakt, op restaurant zijn gegaan of bezoekjes hebben gebracht aan prostituees. “Z’n vrouw maakte hij wijs dat hij een extraatje verdiende buiten z’n job om.”