De Qraline is een uniek concept in België. Bedenker Jozefien Dhondt en zaakvoerder Katleen Vereecke tonen de pralines met QR-code.
Volledig scherm
De Qraline is een uniek concept in België. Bedenker Jozefien Dhondt en zaakvoerder Katleen Vereecke tonen de pralines met QR-code. © Maxime Petit

Chocolatier verkoopt pralines met QR-code: “Ideaal om een persoonlijke boodschap te geven met de pralines”

MenenChocolaterie Vereecke uit Menen heeft een praline op de markt gebracht die je kan scannen. Het is een primeur voor ons land. “Als je je praline scant, krijg je een persoonlijke tekst, foto of video te zien”, zegt Jozefien Dhondt van chocolaterie Vereecke.

  1. Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in om overlast op Barakken in Menen in te dijken: “Grens mag geen speelplaats worden.”
    Menen

    Burgemees­ter voert systemati­sche identi­teits­con­tro­les in om overlast op Barakken in Menen in te dijken: “Grens mag geen speel­plaats worden.”

    Op de Barakken in Menen zal de politie de komende zes weken systematische identiteitscontroles uitvoeren. Burgemeester Eddy Lust (Open VLD) vaardigde daarvoor een tijdelijk besluit uit. Met die maatregel hopen het stadsbestuur en de politie de stijgende overlast aan de Belgisch-Franse grens in Menen in te dijken. “De grens mag niet de speelplaats worden van jongeren die ongestoord hun gang kunnen gaan”, aldus de burgervader.