De brandweer snelde vrijdagmorgen naar de Vogelzang in Menen
Volledig scherm
De brandweer snelde vrijdagmorgen naar de Vogelzang in Menen © Alexander Haezebrouck

Chauffageketel vat vuur in garage

 1. Grotendeels voorwaardelijke celstraf van 37 maanden en contactverbod na misbruik neefjes
  Menen

  Groten­deels voorwaarde­lij­ke celstraf van 37 maanden en contactver­bod na misbruik neefjes

  Een 22-jarige jongeman uit Menen is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 37 maanden voor het seksueel misbruik van twee neefjes van 10 en 12 jaar oud. Enkel de periode die hij al in voorhechtenis zat, sprak de rechter effectief uit. Hij moet zich wel aan enkele voorwaarden houden, waaronder een contactverbod met zijn neefjes en -16-jarigen.
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 3. “Waterweg moet vuilhoop kluizenaar opruimen”: ook verhuis André (78) naar woonst in Henegouwen ligt op tafel, desnoods onder dwang
  PREMIUM
  Spiere/Moeskroen/Brasménil

  “Waterweg moet vuilhoop kluizenaar opruimen”: ook verhuis André (78) naar woonst in Henegouwen ligt op tafel, desnoods onder dwang

  Hoe graag hij het zelf ook zou willen… kluizenaar André Hornebecq (78) kan zeker niet in zijn vuilhoop in Spiere blijven wonen. Een (gedwongen) verhuis dringt zich op. En het terrein, waar hij nu verblijft, moet en zal opgeruimd worden. Alle betrokken instanties gaan hierover in overleg. “En hij heeft dus wel degelijk een eigendom: in Peruwelz. En een zeer mooie ook, naar het schijnt.”