Het buurtfeest Reckebilck lokte heel wat volk naar het Vander Merschplein.
Volledig scherm
Het buurtfeest Reckebilck lokte heel wat volk naar het Vander Merschplein. © Maxime Petit

Buurtfeest Reckebilck lokt massaal veel volk naar Vander Merschplein: “Volgend jaar een nieuwe editie”

MENENTerwijl het parcours langs het zomercarnaval akelig leeg bleef, stroomde het Vander Merschplein afgelopen weekend vol voor het buurtfeest Reckebilck. “We zijn zo blij dat ons feest weer geslaagd is”, zegt mede-organisator Fré Vandamme.

  1. Gilles verdedigt Belgische eer op WK sigaar roken in Kroatië: “Totaal onvoorbereid vice-Belgisch kampioen geworden, maar ik wil wel zo hoog mogelijk eindigen”
    PREMIUM
    Roeselare/Ieper

    Gilles verdedigt Belgische eer op WK sigaar roken in Kroatië: “Totaal onvoorbe­reid vi­ce-Bel­gisch kampioen geworden, maar ik wil wel zo hoog mogelijk eindigen”

    Gilles Tanghe (26) is de allereerste Belg ooit die officieel geselecteerd is voor het WK sigaar roken in het Kroatische Split. De Ieperling noemt zichzelf een rookie in de discipline maar kroonde zich vorige maand wel tot vice-Belgisch kampioen. Aangezien z’n voorganger afhaakte voor het wereldkampioenschap, krijgt Gilles de kans om begin september onze nationale driekleur te verdedigen door zo lang mogelijk aan zijn sigaar te lurken.