Pieter P. en zijn echtgenote.
Volledig scherm
Pieter P. en zijn echtgenote. © Hans Verbeke

Brandweerman bekent: “Ik heb echtgenote maandenlang vergiftigd met wonderbonen”

Pieter P., een 33-jarige beroepsbrandweerman van de Oostendse luchthaven, heeft maandenlang vermalen giftige wonderbonen in het eten van zijn echtgenote gemengd. Zo leidde hij Dana Van Laeken (36) langzaam maar zeker naar een gewisse dood. P., die maandenlang zijn onschuld uitschreeuwde, heeft de moord na lang ontkennen nu zelf toegegeven. Dat bevestigt het Kortrijkse parket. Over het motief bestaat nog geen duidelijkheid.

10 reacties

 • MYRTHE PASS

  2 jaar geleden
  Er zal wel een andere vrouw in het spel zijn.
 • ANN LIMBOS

  2 jaar geleden
  Als ge ze moe waart stap het dan af, in plaats van haar te vermoorden.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Gepland en niet in een spontane woede uitbarsting gedaan dus geldt de kwalificatie "moord" en geen "doodslag"
 • Pier Langemans

  2 jaar geleden
  Knettergek !
 • Michel Jacobs

  2 jaar geleden
  Toch wel raar dat ze geen toxicologisch onderzoek aangevraagd hebben en die diagnose gemist hebben.Die symptomen zijn klassiek voor ricine en sommige paddenstoelen vergiftigingen.Toxicologische screening is standaard op het lijstje van te onderzoeken oorzaken van gastro-intestinale problemen, er hoeft daarbij zelfs niet aan intentie gedacht te worden.Maandenlang? Crazy!
 1. Pedrouchka lanceert werkdagboek ‘Ik denk dat ik te veel denk’ voor volwassenen: “Mentale problemen wil ik bespreekbaar maken bij jongeren, maar ook bij volwassenen”
  PREMIUM
  Poperinge, Dadizele

  Pedrouchka lanceert werkdag­boek ‘Ik denk dat ik te veel denk’ voor volwasse­nen: “Mentale problemen wil ik bespreek­baar maken bij jongeren, maar ook bij volwasse­nen”

  Na een medische blunder veranderde het leven van Pedrouchka drastisch en werd haar persoonlijk dagboek in een boek ‘En toen werd ik wakker’ gegoten. ‘Ik denk dat ik teveel denk’ is het nieuwe werkdagboek van leerlingenbegeleidster Pedrouchka Samyn voor piekerende volwassenen. Eerder pende ze al het hulpboek ‘En nu kan ik slapen’ neer voor piekerende jongeren.
 2. Vijf jaar nadat overvallers werknemer van slagerij neerkogelden, pleiten beklaagden onschuldig: “Moet ik vrezen dat de echte dader nog altijd vrij rondloopt?”
  PREMIUM
  Kortrijk/Zwevegem

  Vijf jaar nadat overval­lers werknemer van slagerij neerkogel­den, pleiten beklaagden onschuldig: “Moet ik vrezen dat de echte dader nog altijd vrij rondloopt?”

  Nadat in 2017 een werknemer van slagerij De Vleeshalle in Kortrijk bij een gewapende overval vijf kogels in het lijf heeft gekregen, riskeren twee voormalige (drugs)vrienden uit Zwevegem vijf jaar cel. Een ex en een kennis praatten hen aan de galg, maar zelf houden ze hun onschuld staande. “Ik overleefde het dankzij Pawel", is zijn bazin Carine hem eeuwig dankbaar.
 1. Jongerenwerking Yper Museum wijst met kaartspel kattenbaasjes op hun verantwoordelijkheden: “Weet dat een kat op 5 jaar tijd al 20.000 nakomelingen kan tellen”
  Ieper

  Jongeren­wer­king Yper Museum wijst met kaartspel kattenbaas­jes op hun verantwoor­de­lijk­he­den: “Weet dat een kat op 5 jaar tijd al 20.000 nakomelin­gen kan tellen”

  Het Voorlopig Bewind, de jongerenwerking van het Yper Museum, maakte in de tentoonstelling ‘De Geknipte Kat’ al duidelijk dat een poes geen speeltje is. De bewinders ontwikkelden nu een kaartspel om eigenaars van een kat te wijzen op hun verantwoordelijkheid. “Doel van het spel is de deelnemer zo snel mogelijk aan alle wettelijke verplichtingen rond katten te laten voldoen.”
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.