Pieter P. en zijn echtgenote.
Volledig scherm
Pieter P. en zijn echtgenote. © Hans Verbeke

Brandweerman bekent: “Ik heb echtgenote maandenlang vergiftigd met wonderbonen”

Pieter P., een 33-jarige beroepsbrandweerman van de Oostendse luchthaven, heeft maandenlang vermalen giftige wonderbonen in het eten van zijn echtgenote gemengd. Zo leidde hij Dana Van Laeken (36) langzaam maar zeker naar een gewisse dood. P., die maandenlang zijn onschuld uitschreeuwde, heeft de moord na lang ontkennen nu zelf toegegeven. Dat bevestigt het Kortrijkse parket. Over het motief bestaat nog geen duidelijkheid.

10 reacties

 • MYRTHE PASS

  2 jaar geleden
  Er zal wel een andere vrouw in het spel zijn.
 • ANN LIMBOS

  2 jaar geleden
  Als ge ze moe waart stap het dan af, in plaats van haar te vermoorden.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Gepland en niet in een spontane woede uitbarsting gedaan dus geldt de kwalificatie "moord" en geen "doodslag"
 • Pier Langemans

  2 jaar geleden
  Knettergek !
 • Michel Jacobs

  2 jaar geleden
  Toch wel raar dat ze geen toxicologisch onderzoek aangevraagd hebben en die diagnose gemist hebben.Die symptomen zijn klassiek voor ricine en sommige paddenstoelen vergiftigingen.Toxicologische screening is standaard op het lijstje van te onderzoeken oorzaken van gastro-intestinale problemen, er hoeft daarbij zelfs niet aan intentie gedacht te worden.Maandenlang? Crazy!
 1. Weer alle optredens geschrapt, toch brengt jubilerende MG’s Brothers nieuwe single uit: “We blijven positief, zonder ziek te zijn”
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Menen

  Weer alle optredens geschrapt, toch brengt jubileren­de MG’s Brothers nieuwe single uit: “We blijven positief, zonder ziek te zijn”

  The MG’s Brothers, vroeger MG Band, bestaat 25 jaar. De populaire coverband viert het zilveren jubileum met de nieuwe single ‘je veux de la bière’. Al hun optredens zijn andermaal geschrapt door de coronacrisis, deze keer al zeker tot eind dit jaar, maar toch gooien boegbeeld Gino Kesteloot (58) uit Heule en Marc Vermeersch (59) uit Menen de handdoek niet in de ring. “Het is en blijft ons leven, we stoppen pas als we neervallen”, lachen ze.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.